Βεάκειο 2022: Γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς για τα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Σε ένα κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο, τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, γιόρτασαν τη λήξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, εκατοντάδων μαθητών και συγγενών τους, εκπαιδευτικών, κληρικών και εκπροσώπων της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων της πόλης.

Τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης Πειραιά χάρισαν μοναδικές στιγμές στους παρευρισκόμενους, με αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Ενώ το κέφι ανέβηκε με τις ερμηνείες της Βασιλικής Καρακώστα, η οποία πλαισιωνόταν από τη χορωδία των Εκπαιδευτηρίων και μια μεγάλη ορχήστρα, σε ένα «πάλκο» που θύμιζε κάτι από τα παλιά!

Με μία εκδήλωση διαφορετική από όσες μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί γιόρτασαν, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς την λήξη της σχολικής Χρονιάς 2021 – 2022, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της τοπικής μας Εκκλησίας παρουσίασαν, μέσα από παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά σκετς και τραγούδια, ένα μοναδικό πρόγραμμα που είχε έντονα στοιχεία μίας λαϊκής, παραδοσιακής γιορτής, ενώ για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν και παιδιά από το νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που αν και θα πραγματοποιήσουν την δική τους ξεχωριστή γιορτή σε λίγες ημέρες, ένωσαν χθες και την δική τους φωνή στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης στα παιδιά του πολέμου.

Ήδη από την έναρξη τις εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες με το δικό τους μοναδικό τρόπο εξέφρασαν την μεγάλη τους χαρά που μετά από τρία χρόνια μπόρεσαν να βρεθούν ξανά στη σκηνή του Βεακείου θεάτρου, καλωσορίζοντας έτσι τους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν εκεί για να τα καμαρώσουν και να τα χειροκροτήσουν, όταν, πραγματικά, τα παιδιά κατέκλισαν τους χώρους πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Πολύτιμη συνοδοιπόρος στην χθεσινή εκδήλωση ήταν η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα, η οποία μαζί με το χορωδιακό εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων μας, ταξίδεψαν τους θεατές του κατάμεστου Βεακείου Θεάτρου, μέσα από ένα πανέμορφο μουσικό πρόγραμμα το οποίο προετοίμασαν με μεγάλη φροντίδα και πολύ ενθουσιασμό.

Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας παρουσίασαν, επίσης, με πολύ κέφι και ζωντάνια, όμορφες στιγμές του παλιού καλού Ελληνικού Κινηματογράφου χαρίζοντας σε όλους άφθονο γέλιο και διασκέδαση, ενώ ιδιαίτερο χειροκρότημα έλαβαν οι μαθήτριες της ρυθμικής γυμναστικής με τις εξαιρετικές επιδείξεις τους.

Ξεχωριστή στιγμή, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, ήταν η παρουσία, επί σκηνής, του Μανώλη Κονταρού και του Γεράσιμου Ανδρεάτου. Δύο ερμηνευτών οι οποίοι εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την αγάπη και την συμπαράστασή τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και κυρίως στο έργο των Εκπαιδευτηρίων μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ προς όλους τους παρευρισκομένους αρχικά υπενθύμισε το λόγο του Κυρίου μας ο οποίος είπε πως εάν δεν γίνουμε όπως τα παιδιά, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να κατανοήσουμε και να βιώσουμε τι σημαίνει Βασιλεία του Θεού.

Αναφερόμενος στην «πολύ ταραγμένη εποχή που ζούμε», υπογράμμισε πως «μόνον αυτή η εικόνα του Χριστού με το παιδί, που το ύψωσε τόσο πολύ ώστε να αποβαίνει η μοναδική ζώσα εικόνα του αληθινού Θεού στον κόσμο, νομίζω ότι δίδει σε όλους μας μια δύναμη ελπίδας, γιατί κάθε παιδί μας είναι και ένα χαμόγελο του Θεού επάνω στη φλεγόμενη γη».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Πανάγιο Θεό μας, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μας δίνει τη δύναμη, μας χαρίζει την ευφροσύνη την πνευματική, μας δίνει το σθένος να δημιουργείται αυτό το έργο το οποίο είναι πολύ δύσκολο και σε πολλά επίπεδα πραγματικά δυναμικό». «Χρειάζεται ψυχή και καρδιά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο έργο των Εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στην συνέχεια απευθυνόμενος προς τους γονείς, τους ευχαρίστησε θερμά γιατί, όπως επεσήμανε,  «εμπιστεύεστε την Εκκλησία, τη μάνα του Γένους, την τροφό της ψυχής μας. Εκείνη η οποία διακρατεί και διεκράτησε ιστορικά αλλά και οντολογικά την ιδιοπροσωπία μας και θα συνεχίσει να διακονεί τον άνθρωπο έως το τέλος της ιστορίας του κόσμου τούτου».

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συνεργάτες του Ιδρύματος «Άγιος Πολύκαρπος – Άγιος Γεώργιος», την πρόεδρο κα Ιωάννα Κονίδη, τον εκεί εκπρόσωπό του και γενικό συντονιστή του έργου των εκπαιδευτηρίων μας κ.Δημήτριο Αλφιέρη, Διευθυντή του ιδιαιτέρου του γραφείου του, την Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχη κα Κυριακή Κούβαρη, τη  διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου κα Μαρία Τυράσκη, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και χοράρχη κ.Γιάννη Γρηγοράκη και την Διευθύντρια του Λυκείου κα Μυρσίνη Σφαιρίδου, καθώς και το διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των εκπαιδευτηρίων μας, αλλά και όλους τους δωρητές και ευεργέτες του ιδρύματος, το οποίο επιτελεί «αυτό το ταπεινό μεν, αλλά τόσο πολυσήμαντο έργο, χτίζοντας στις ψυχές των παιδιών μας Χριστό και Ελλάδα».

«Εμείς παίρνουμε αυτή τη μεγάλη αμοιβή τούτη την ώρα από την αγάπη σας και κυρίως από το χαμόγελο, την αγνότητα, την ευγένεια, την ομορφιά των παιδιών σας», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως «σε αυτή την κακοδαιμονία των ημερών μας, το χαμόγελο των παιδιών μας, η δύναμή τους, η ψυχή τους η όμορφη, η καθαρή, η αγνή, η πανάσπιλη, μεταγγίζει και σε μας ελπίδα και πραγματικότητα ένθεη και ουράνια».

Ευχαριστώντας με πολύ θερμά λόγια και την ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα «η οποία μας πήγε στους ουρανούς», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, της πρόσφερε ένα «μικρό αντίδωρο ευγνωμοσύνης», μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου από το προσκύνημα της Τήνου. Ευχαρίστησε, επίσης, «τον φίλο και αδελφό» Γεράσιμο Ανδρεάτο για την παρουσία του και την διαχρονική του αγάπη στα εκπαιδευτήριά και τα παιδιά μας, αλλά και τον Μανώλη Κονταρό «ο οποίος τραγούδησε με την ψυχή του και με τη λύρα του, τους πόνους και τους καημούς της ρωμιοσύνης. Πάντοτε μας εμπνέει και μας οδηγεί με το σθένος, την ψυχή του και τη δύναμη της καρδιάς του», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ευχήθηκε στους γονείς να καμαρώνουν τα παιδιά τους και αυτά «να έχουν υγεία, να έχουν μέσα τους πάντα ευγένεια, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, να γίνουν άνθρωποι αληθινοί γεμάτοι από αγάπη και από ζωή».

«Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει τον κόσμο και να χαρίζει στις ψυχές μας ειρήνη. Αυτό το πολυτίμητο δώρο, αυτή τη μοναδική και ανεπανάληπτη ευλογία που τόσο ζητούμενη είναι στη ζωή μας πια όπως φαίνεται», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ.Ιωσήφ Βουράκη για την δωρεάν παραχώρηση του Βεακείου Θεάτρου και την υποστήριξή τους στην εκδήλωση, ενώ κάλεσε τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ.Γρηγόρη Καψοκόλη να βραβεύσει μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας που διακρίθηκαν κατακτώντας τίτλους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΛΦΑ και Mediterranean College κ.Σοφοκλής Ξυνής πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο για τους μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας δυο (2) υποτροφίες για τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ και μία (1) υποτροφία για το Mediterranean College.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, μαζί με τις ευχές και την ευλογία του, ένα μπλουζάκι ως ενθύμιο της φετινής γιορτής λήξης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Χρυσάνθη Πατέρου και ο Καθηγητής Φιλόλογος κ.Χρήστος Σκιαδαρέσης.

Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές του Πειραιά Γιάννης Μελάς και Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Χριστίνα Καλογήρου, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά Τζένη Μπαρμπαγιάννη, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου, Σίσσυ Αλιγιζάκη, Δημήτρη Καρύδη, Ειρήνη Νταϊφά, Αλέκα Τουμαζάτου, Δημήτρης Αράπης, Αντώνης Μωρατζής και Γρηγόρης Καψοκόλης τον οποίον ευχαρίστησαν τα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιά για τη συνολική προσφορά του.

Επίσης παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» Θεόδωρος Τσόντος, ο γνωστός Κρητικός ερμηνευτής Μανώλης Κονταρός, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Επιστημονικών Συλλόγων και φορέων της πόλης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Πέραν της συναισθηματικής αξίας τέτοιων εκδηλώσεων, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Μητρόπολης Πειραιά, για το υψηλού επιπέδου θέαμα που προσέφεραν κατά την χθεσινή παράσταση, γεγονός που αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά που προηγήθηκε.


Διαβάστε επίσης:

Βεάκειο 2022: Πρόγραμμα συναυλιών & παραστάσεων!