«Sold out» οι Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτό που συμβαίνει με τις εκδηλώσεις στα πλαίσια των Ημερών Θάλασσας στον Πειραιά, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι σταθεροί «παριστάμενοι» σε εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, ήταν σχεδόν αποκλειστικά όσοι είχαν σχέση ή ενασχόληση με τα κοινά!

Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως και ιδιαιτέρως στις φετινές εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας, οι οποίες δεν είναι και λίγες, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο του «sold out», αν και η είσοδος φυσικά είναι δωρεάν για όλους!

Η μαζική προσέλευση των Πειραιωτών στις εκδηλώσεις που ως επί το πλείστον πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, ενδεχομένως να σχετίζεται και με τα 2 χρόνια «εγκλεισμού», αλλά ο βασικότερος λόγος είναι άλλος!

Η επιτυχία έχει άρωμα… γυναίκας!

Και αναφερόμαστε στην άψογη οργάνωση των «Ημερών Θάλασσας», με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα και με κινητοποίηση του συνόλου των φορέων, συλλόγων και ενεργών πολιτών του Πειραιά, αλλά και στην εξίσου άρτια επικοινωνιακή στρατηγική μέσω των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων.

Για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους «αφανείς ήρωες», την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Τουρισμού & Επικοινωνίας κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, την Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου κ. Μαρία Φωκιανού και τους συνεργάτες τους, που υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, έχουν καταφέρει να διοργανώνουν ένα πολυήμερο φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, αντίστοιχου με αυτά που βλέπουμε σε μεγάλες πόλεις των πλέον ανεπτυγμένων δυτικών χωρών.

Τα «χρυσά» παραδείγματα!

Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε μερικές εκδηλώσεις που πραγματικά η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ξεκινώντας από το 1ο παιδικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βεάκειο παρουσία εκατοντάδων Πειραιωτών, τις εκδηλώσεις με τα χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, το θερινό σινεμά στον Όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή, τις εν πλω ξεναγήσεις με σκάφος που ήδη έχουν εξαντληθεί οι θέσεις, το εργαστήριο ρομποτικής στο ΣΕΦ και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στο Πάρκο Δηλαβέρη…

Οι «Ημέρες Θάλασσας» αποτελούν πλέον θεσμό και ίσως τον καλύτερο πρεσβευτή του Πειραιά στο εξωτερικό, από τις Μαγικές εικόνες που πραγματικά κάνουν το γύρο του κόσμου!

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά – Πάνω από 100 εκδηλώσεις με δωρεάν εισοδο!