Πανηγυρίζει ο Άγιος Κωνσταντίνος στον Πειραιά (πρόγραμμα)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Κωνσταντίνεια 2022» αφιερωμένα στη Μικρασιατική Καταστροφή  με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων μέχρι τις 30 Μαΐου.

Στο Ναό τίθενται σε προσκύνηση η Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, απότμημα της  Κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου και η χείρα του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εκ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Καθημερινώς τελούνται ιερές Ακολουθίες, κάθε πρωί Θεία Λειτουργία και πραγματοποιούνται ομιλίες πνευματικού περιεχομένου. Το πρόγραμμα της πανηγύρεως του Ναού επί τη μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης  έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή (20/05) στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00 θα ψαλεί η Παράκληση στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και στις 23:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Το Σάββατο (21/05) το πρωί θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων. Στις 19:00 θα ψαλεί Αρχιερατικός μεθέορτος Εσπερινός και θα ακολουθήσει στις  22:00 η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Κυριακή (22/05) στις 06:45 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία με κτητορικό μνημόσυνο ενώ στις 10:15 θα αρχίσει η δεύτερη Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για την γενοκτονία των Ποντίων. Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην γενοκτονία των Ποντίων. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Ιάκωβο Κανάκη. Στις 20:00 στα πρόπυλα του Ναού, θα δοθεί συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή.

Την Δευτέρα (23/05) στις 19:00 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση αφιερωμένη στους ιερατεύσαντες του Ναού.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνεια 2022: Σημαντικά προσκυνήματα & πρόγραμμα με ακολουθίες, ομιλίες και εκδηλώσεις