Παρουσίαση λευκώματος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η παρουσίαση του λευκώματος που φέρει τον τίτλο "Δημοτικό Θέατρο Πειραιά" με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ.Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου, κ. Τάκης Τζαμαργιάς θα απευθύνουν χαιρετισμό.
Για το λεύκωμα  θα μιλήσουν οι:
 Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών – Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη, Διευθύντρια των Αρχιτεκτονικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη –Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Πετρόπουλος, Σκηνογράφος – Ειδικός Σύμβουλος Μελέτης της Αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Γιώργος Χορόζογλου, Αρχιτέκτων – Συντονιστής Αρχιτεκτονικής Μελέτης της Αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Χαρκιολάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός – Τέως Διευθυντής Αναστήλωσης Σύγχρονων και Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Πλάτων Μαυρομούστακος, Επιμελητής της Έκδοσης – Καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια θα προβληθεί video της φωτογράφου Μαρίας Κούκου και του Βασίλη Αποστόλου. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά.

Η έκδοση παρουσιάζει αναλυτικό χρονικό των εργασιών της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αναδεικνύοντας  την ιστορική διαδρομή και την αρχιτεκτονική του κτιρίου.