Υπό διάλυση η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά – Απαιτείται άμεση παρέμβαση Μώραλη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εικόνα πλήρους απαξίωσης και διάλυσης παρουσιάζει η νομική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά!

Τα παράπονα Δημοτικών Συμβούλων (πρώην και νυν) που δεν ενημερώνονται για σοβαρά θέματα που τους αφορούν, η ανεπάρκεια σε υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση για σοβαρές νομικές υποθέσεις και οι υποδομές που παραπέμπουν σε χώρες τρίτου κόσμου, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντονης ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την ικανότητα υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου Πειραιά και των αιρετών συμβούλων του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος Πειραιά λαμβάνει συμβουλευτικές νομικές υπηρεσίες από εξωτερικούς συμβούλους για σοβαρά ζητήματα!

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Η απαξίωση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά έγινε σήμερα πιο αισθητή από ποτέ!

Στη σοβαρή δίκη (Εφετείο) για την 6μηνη παράταση λειτουργίας των καταστημάτων του Μικρολίμανου (η οποία εκδικαζόταν σήμερα αλλά πήρε αναβολή για τον Μάρτιο του 2017) που υπερψηφίστηκε από 35 Δημοτικούς Συμβούλους ύστερα από εισήγηση του τότε Δημάρχου Βασίλη Μιχαλοκιάκου, πλήθος Δημοτικών Συμβούλων επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από ιδιώτες Νομικούς Συμβούλους!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ασκούν το επάγγελμα του Νομικού επέλεξαν να εκπροσωπήσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους... Ενώ κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι (πρώην και νυν) ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ από τους λάτρεις της γραφειοκρατίας της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά!

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ή ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;

Και το ερώτημα που γεννιέται είναι το αυτονόητο...

Η υπηρεσία πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο;

Υπάρχει διευθυντής ή προϊστάμενος;;

Και εννοούμε εάν υπάρχει στην πράξη, όχι στα χαρτιά...

Και αν υπάρχει τι κάνει πέραν του να κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία;;;

Μήπως αυτός είναι ένας τρόπος να καλύπτεται η ανεπάρκεια και η ανασφάλεια ορισμένων που δεν έχουν ούτε την εμπειρία ούτε τα προσόντα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;;;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι, σαφώς και υπάρχουν άξιοι νομικοί σύμβουλοι στη νομική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά, αλλά μάλλον σκοντάφτουν στις τρικλοποδιές των ανωτέρων!

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λόγω της νευραλγικής θέσης που κατέχει στον τομέα της Διοίκησης του Δήμου Πειραιά η Νομική Υπηρεσία, απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις από τον κ. Μώραλη, προκειμένου να λειτουργήσει η εν λόγω υπηρεσία όπως ένα υπερσύγχρονο μεγάλο δικηγορικό γραφείο, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ηλεκτρονικό αρχείο και δικηγόρους με κύρος και εμπειρία που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αντί να βάζουν συνεχώς εμπόδια λόγω εμμονών ή φοβικών συνδρόμων, να προτείνουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά!

ΥΓ: Το ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr συνεχίζεται και θα φέρει σημαντικές αποκαλύψεις το επόμενο χρονικό διάστημα...