«Επίθεση» Δήμου Πειραιά στην Cosco: Μην ξαναβάλετε αυτοκίνητα στο Παλατάκι (κρουαζιέρα)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βαριές καταγγελίες για τον κινεζικό κολοσσό στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά 

Για 3η φορά οι Κινέζοι της COSCO μετατρέπουν το Λιμάνι της Κρουαζιέρας στον Πειραιά σε ένα απέραντο πάρκινγκ καινούριων αυτοκινήτων!

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με ένα σκληρό ψήφισμα, απευθύνεται τόσο στην COSCO όσο και στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του κράτους, προκειμένου να προβούν στις δέουσες ενέργειες ελέγχου και επιβολής προστίμων.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα που φέρνει πονοκέφαλο στους Κινέζους της COSCO και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την ενέργεια της COSCO  να μετατρέψει για 3η φορά τον χώρο εγκαταστάσεων κρουαζιέρας της Δημοτικής περιουσίας «Παλατάκι», σε car terminal transit αυτοκινήτων.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς παραβιάζονται η σύμβαση παραχώρησης του λιμένα (νόμος 4404/16) και η Αρχαιολογική Νομοθεσία.

Πρόκειται για ασύμβατη χρήση σε κατοικημένη περιοχή μόλις 50 μέτρα, από τις κατοικίες, η οποία επιφέρει επιπτώσεις στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και παρεμπόδιση στις παραδόσεις και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά των κατοίκων.

Καλούμε τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, το Α και Β τελωνείο Πειραιά και την COSCO, να συμμορφωθούν σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης και την Αρχαιολογική νομοθεσία και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποσυρθούν τα αυτοκίνητα από τον χώρο και να μην χρησιμοποιηθεί εκ νέου η περιοχή «Παλατάκι», για οποιαδήποτε χρήση που δεν έχει σχέση με τον τουρισμό, την αναψυχή ή τον πολιτισμό».