Πένθος στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά – «Έφυγε» ο Νικόλαος Τσουκάτος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας από τους πλέον αγαπητούς και στενούς συνεργάτες του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Νικόλαος Τσουκάτος, εκοιμήθη πλήρης ημερών την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Ο μακαριστός υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της Ενορίας, όπως και όλη η οικογένεια του, για πολλές δεκαετίες. Πάντοτε χαμογελαστός και με πηγαίο χιούμορ, διακόνησε με ευθύνη για 35 χρόνια ως Εκκλησιαστικός επίτροπος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην υγιή οικονομική διαχείριση των έργων του Ναού.

Διετέλεσε στενός και έμπιστος συνεργάτης του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Μαρίνου Γεωργακόπουλου, συνεχίζοντας την διακονία του και παραμένοντας ενεργός και δραστήριος, μέχρι την κοίμησή του.

Μαζί του, συμμετείχε στο ενοριακό έργο και όλη η οικογένειά του, με πρώτη την αείμνηστη σύζυγό του Αναστασία, που για δεκαετίες διακόνησε το συσσίτιο της Ενορίας.

Η κόρη του Βασιλική Κορωναίου (πρεσβυτέρα του π. Ιορδάνη Κορωναίου) και ο υιός του Παναγιώτης, υπήρξαν επίσης βασικά στελέχη του νεανικού έργου της Ενορίας για πολλά χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Νικόλαου θα ψαλεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 10.00 το πρωΐ, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως στον Πειραιά.

Με επιθυμία της οικογενείας του, όσοι θέλουν μπορούν να προσφέρουν αντί Στεφάνου χρήματα για την ενίσχυση του καθημερινού συσσιτίου της Ευαγγελίστριας.