Παρεμβαίνει Εισαγγελέας στο Μικρολίμανο μετά το σοβαρό ατύχημα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιφυλάξεις και αμφιβολίες για τις τεχνικές μελέτες ασφαλείας

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ των καταστηματαρχών του Μικρολίμανου μετά το πρωτοφανές τροχαίο και την εικόνα του πολυτελούς τζιπ «τούμπα», ένα βήμα πριν τη θάλασσα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press που ανέδειξε κατ’ αποκλειστικότητα το σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο και αναμεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, το θέμα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις Εισαγγελικές Αρχές του Πειραιά!

Ως θαύμα χαρακτηρίζουν όλοι το γεγονός ότι δε σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός ή ακόμα και θάνατος περαστικού ή θαμώνα της επιχείρησης εστίασης που υπέστη σοβαρές ζημιές!

Και βασική αιτία αποφυγής των χειρότερων πιθανότατα ήταν το τσουχτερό κρύο, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μεγάλη και τακτική πελατεία καθημερινά!

Και το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο οι μελέτες που εκπονήθηκαν για την αναμόρφωση του Μικρολίμανου ήταν επαρκείς εκτός των άλλων σχετικά με θέματα ασφάλειας της σωματικής ακεραιότητας οδηγών, επισκεπτών και εργαζομένων!

Ερωτήματα βέβαια προκύπτουν και για την εποπτεία του έργου και το κατά πόσο έχουν τηρηθεί όλες εκείνες οι προδιαγραφές που διασφαλίζουν την ασφαλή κυκλοφορία των ΙΧ παρουσία τόσου κόσμου.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που επαναφέρουν το ζήτημα της πεζοδρόμησης του Μικρολίμανου, με απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ, με εξαίρεση συγκεκριμένες ώρες για φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευμάτων.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών αρχών ύστερα από το συμβάν της Κυριακής, γιατί θα είναι αργά εάν θρηνήσουμε θύματα και τότε δε θα υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «δεν ήξερα, δε γνώριζα κλπ»!

Με λίγα λόγια, το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα!