Έτοιμο το νέο «σπίτι» του ΕΚΑΒ στο ΣΕΦ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκε, χθες, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου κτιρίου στέγασης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μεταξύ του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου και της Προέδρου του ΣΕΦ Χριστιάνας Τσιλιγκίρη.

Στις νέες λειτουργικές υποδομές έχει εγκατασταθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Πειραιά του ΕΚΑΒ, καθώς και συγκεντρώθηκε στο νέο χώρο το σύνολο των υπηρεσιών που ήταν διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι του ΕΚΑΒ, κ.κ. Μιχάλης Αγρανιώτης και Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, καθώς και ο Συντονιστής Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Συντονιστής Διευθυντής του Σ.Ε.Φ, κ.κ. Παναγιώτης Κουτσογιάννης και Δημήτριος Μπαρδάκας.

Η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ., κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε:

"Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου μας θα προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε ανθρώπους που καθημερινά επιτελούν με αυτοθυσία ένα τιτάνιο έργο. Εκπληρώνουμε, έτσι, την ελάχιστη υποχρέωση μας απέναντι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας που σηκώνει μέσα στην  πανδημική κρίση δυσανάλογο βάρος και πίεση.

Ο χώρος στέγασης του ΕΚΑΒ στο Σ.Ε.Φ. θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις υπηρεσίες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία του να συγκεντρώνονται, πλέον, εδώ."

O Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, δήλωσε:

"Η βελτίωση και η διαμόρφωση πιο λειτουργικών χώρων από πλευράς της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, για τη στέγαση των Τομέων του ΕΚΑΒ στον Πειραιά, αποτελεί το επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας των Δημόσιων Φορέων της χώρας μας για αναβαθμισμένες υπηρεσίες δωρεάν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους συμπολίτες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας και ειδικά την Πρόεδρο κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, για τη πρωτοβουλία αυτή που αν μη τι άλλο αντικατοπτρίζει την αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελούν οι διασώστες, οι νοσηλευτές και ιατροί του ΕΚΑΒ που 24 ώρες το 24ώρο βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, προασπίζοντας το αγαθό της δημόσιας υγείας"