Χριστούγεννα στον Πειραιά: Έτοιμο το χωριό των Ξωτικών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μεταφέρει ο Δήμος Πειραιά στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, με πολυποίκιλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων:  «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις Γειτονιές».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλη την πόλη μέσα σε ένα λαμπερό εορταστικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται από τα χριστουγεννιάτικα  δέντρα, τα στολισμένα καραβάκια, τα χιλιάδες λαμπιόνια, τα αστέρια, την παραμυθένια όψη των κατασκευών. Με τις δράσεις αυτές ο Δήμος Πειραιά στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες και στα παιδιά  και τους καλεί να βιώσουν το πνεύμα των εορτών.

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Πλατεία Αλεξάνδρας

Έως  Κυριακή 9 Ιανουαρίου

Ωράριο λειτ.11:00-21:00

Μια από τις πιο αγαπημένες πλατείες των Πειραιωτών η πλατεία Αλεξάνδρας μεταμορφώνεται για 1η φορά σε παραμυθένιο «Χωριό των Ξωτικών»!

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό, φιλοξενεί ένα υπέρλαμπρο πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, καθώς και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας με μια τεράστια πίστα για ενήλικες και παιδιά.

Ένα πολύχρωμο εντυπωσιακό καρουζέλ,χριστουγεννιάτικο τρενάκι και  πολλά παιχνίδια για παιδιά, δεκάδες ξύλινα θεματικά σπιτάκια φωτισμένα με χιλιάδες λαμπιόνια και μόνιμους κατοίκους, ξωτικά και νεράιδες σε κάθε γωνιά του Χριστουγεννιάτικου χωριού.

Παιχνίδια, λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, ελαφάκια και έλκηθρα πλαισιώνουν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας.

Ο Άγιος Βασίλης στον θρόνο του, ξωτικά, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και μπαλονάδες με κέφι και γιορτινή διάθεση  χαρίζουν ατελείωτη διασκέδαση στους δημότες και επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλές και πρωτότυπες παράλληλες δωρεάν δράσεις, το οποίο θα προσφέρει απλόχερα γιορτινό πνεύμα και μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την οικογένεια και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν σε μια μεγάλη γιορτή!

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ

Σάββατο 18, Κυριακή 19, Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

Πλατεία Αλεξάνδρας, 11:00-14:00

 

Ο Άγιος Βασίλης και το αγαπημένο του ξωτικόπεριμένει τα παιδιά –αλλά και τα μεγάλα παιδιά(!!!) στην πλατεία Αλεξάνδρας, για να διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του, τα δώρα και να μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη και Χριστουγεννιάτικη μαγεία! Τα παιδιά -αλλά και τα μεγάλα παιδιά(!!!)- θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον Άγιο Βασίλη και το αγαπημένο του ξωτικό, όπου θα μπορέσουν να εκφράσουν στον αγαπημένο Άγιο μικρών και μεγάλων την ευχή και την επιθυμία τους για τη νέα χρονιά και να νιώσουν  τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.