Άγιος Σπυρίδωνας: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, με τη συμμετοχή των πολιτικών, και στρατιωτικών αρχών, της Δημοτικής Αρχής, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος.

Μετά τη θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ακολούθησε  λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, πέριξ του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή μόνο των ιερέων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού τηρήθηκαν όλα  τα μέτρα προστασίας που ορίζει η Πολιτεία, για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Γιορτάσαμε με λαμπρότητα τον πολιούχο της πόλης μας Άγιο Σπυρίδωνα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοιού. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε επανέλθει σε μια κανονικότητα και να μπορέσουμε να τιμήσουμε τη γιορτή του Αγίου μας και με την καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας, στους δρόμους της πόλης. Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για τον Πειραιά. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!  Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους»!

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα, παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.