ΧΡΩΠΕΙ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Επένδυση 100.000.000 ευρώ και 2.500 νέες θέσεις εργασίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Επένδυση 100.000.000 ευρώ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Πειραιά

- Έρχονται 2.500 θέσεις εργασίας στην πρώην ΧΡΩΠΕΙ

- Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στον Πειραιά

Τις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά, όπου δημιουργείται η  πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας, επισκέφθηκαν  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Βουλευτής Α Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Κατά την περιήγησή τους στους χώρους της ιστορικής ΧΡΩΠΕΙ επί της Πειραιώς, συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες, τις προοπτικές και το χρονοδιάγραμμα του εμβληματικού αυτού έργου, το οποίο θα συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική του Πειραιά.

Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας είναι μια επένδυση της κυβέρνησης στην πόλη του Πειραιά προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία θα δημιουργηθούν περισσότερες  από 2.500 νέες θέσεις εργασίας. Θα συνυπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και στην ανάπτυξη, με στόχο να δημιουργούνται συνέργειες για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο διεθνής δημόσιος  διαγωνισμός βρίσκεται στη δεύτερη φάση, ενώ σκοπός είναι να προκύψει ο ανάδοχος στο β’ τρίμηνο του 2022,  ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.