Καταρρέει το Κανάλι 1 του Πειραιά – Υπό «διωγμό» οι εργαζόμενοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σημαντικές ευθύνες για το «χάος» που επικρατεί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά αποδίδονται στον Πρόεδρο του ΔΣ (διοίκηση) Αλέξανδρο Τζεφεράκο

- Σοβαρές καταγγελίες από το σύλλογο εργαζομένων του Καναλιού 1 στους 90,4

- Πονοκέφαλος για τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη η διαρκής ένταση στη ΔΗΡΑΠ με τις συνεχείς αστοχίες της Διοίκησης 

Στο προσεχές ΔΣ της ΔΗΡΑΠ (Κανάλι 1 Πειραιά) έρχεται θέμα που αφορά στην πειθαρχική δίωξη εργαζομένου και αυτό φαίνεται ότι αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Είναι γεγονός ότι πολλά και διάφορα κυκλοφορούν κατά καιρούς στην Πλατεία Κοραή σχετικά με τα έργα και τις ημέρες της προεδρίας Τζεφεράκου, και όπως λέει και ο σοφός λαός όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Βέβαια, ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ έχει ένα σημαντικό ελαφρυντικό, αφού ως ιατρός, ουδεμία σχέση έχει με το αντικείμενο της διοίκησης ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης!

Αυτό φαίνεται πως το έχει καταλάβει και ο Δήμαρχος Πειραιά και πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά ενόψει του «ανασχηματισμού» του Ιανουαρίου!

Άλλωστε, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά κοστίζει στους Πειραιώτες πάνω από 1.000.000 ευρώ το χρόνο, και την ευθύνη διαχείρισης αυτού του μπάτζετ έχει ένας… γιατρός!

Εν μέρει, κάπως έτσι ενδεχομένως δικαιολογείται τόσο η όλη κατάσταση που επικρατεί στο Κανάλι 1, όσο και το αποτέλεσμα του ενημερωτικού προϊόντος, παρά τη σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης προς τη ΔΗΡΑΠ επί Πρεδρίας Τζεφεράκου!

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά με σοβαρές καταγγελίες για τη Διοίκηση Τζεφεράκου

Οι εργαζόμενοι της ΔΗΡΑΠ που συμμετείχαμε στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση (16 Νοεμβρίου 2021) δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην απόφαση της Διοίκησης να τεθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΡΑΠ, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, το θέμα της πειθαρχικής ποινής του συναδέλφου μας Νίκου Παπαϊωάννου, θεωρώντας το αστήρικτο και μη έχοντας σχέση με την εργασιακή πορεία του συναδέλφου στο σταθμό. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση είναι απόρροια  του συνεχιζόμενου τοξικού κλίματος που προωθείται στο σταθμό, της οποίας, άλλωστε, μέρος αποτελεί τόσο η πολύμηνη ταλαιπωρία και απομάκρυνση από το πρόγραμμα των συναδέλφων μας μουσικών παραγωγών, όσο και η πρόσφατη απειλή περί ενδεχόμενης απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΗΡΑΠ, Σοφίας Παπανικολάου.  

Δηλώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε παρόμοιες πρακτικές, επιφυλασσόμενοι να αντιδράσουμε μέσω των συνδικαλιστικών μας σωματείων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και τους  πολίτες του Πειραιά για την διαρκή κρίση στο «Κανάλι Ένα» , με σαφή ευθύνη της Διοίκησης του σταθμού.