«Ένας Πειραιάς – Μια κοινωνία» παρουσία Μιχαηλίδου και Βοϊδονικόλα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με τίτλο «Ένας Πειραιάς – Μια κοινωνία» που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π), την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» το οποίο αφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω της μεθοδολογικής και λειτουργικής ενοποίησης των παρεμβάσεων, του συντονισμού και της παρακολούθησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, τόσο από τον ίδιο το Δήμο, όσο και από άλλους φορείς,  κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικούς εταίρους.

Ο στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των φορέων και πολιτών για τα αποτελέσματα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τον 1ο χρόνο υλοποίησης του έργου, καθώς και η παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων που αναπτύχθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού Δικτύου κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων στο Πειραιά με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και εμπειρογνώμονες από τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς και παρουσίασαν τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Πειραιά ώστε να δημιουργηθεί «Ένας Πειραιάς – Μια Κοινωνία» που θα  παρέχει σε όσους έχουν ανάγκη ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, σε μια αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Πειραιά.

Την έναρξη της ημερίδας, καθώς και τον συντονισμό της εκδήλωσης τον πραγματοποίησε o κ. Νικήτας Κανάκης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου SocialInnovation Piraeus, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Βοιδονικόλας Ιωάννης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, o στόχος και το έργο της Πράξης από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, καθώς και τα ψηφιακά και μεθοδολογικά εργαλεία, που θα τεθούν σε λειτουργία το προσεχές διάστημα. Επιπλέον, παρουσιάστηκε βίντεο με ομιλίες των κοινωνικών λειτουργών της Πράξης και ωφελούμενων οι οποίοι μίλησαν για τη βοήθεια που τους έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Δράση.

Οι ομιλητές της ημερίδας ήταν η κα. Ελένη Ανεζύρη, Προϊσταμένη Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, ο κ. Νίκος Πλατανησιώτης,  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, η κα. Χριστίνα Ψωρογιάννη, Υπεύθυνη Έργου Social Innovation Piraeus, η κα. Φλώρα Παντελίδη, Κοινωνική Λειτουργός του SIP, η κα. Ουρανία Σακελλαράκη, Οικονομολόγος / Σύμβουλος της ΚΟΔΕΠ, ο κ. Νικόλαος Πιτσούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΕΕ GROUP A.E. και ο κ. Δημήτριος Μπιμπίκος, Διευθυντής Innoland Ε.Π.Ε.