Κακοκαιρία – Πειραιάς: Φόβοι για ξεχείλισμα του Κηφισού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η κακοκαιρία χτυπά από νωρίς το πρωί τον Πειραιά και η ανησυχία μεγαλώνει λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων.

Οι ειδικοί συνιστούν περιορισμένες μετακινήσεις και ιδιαίτερη προσοχή σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Υπό το φόβο υπερχείλισης του Κηφισού το Νέο Φάληρο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ενώ έχουν αποτεθεί σακιά με άμμο πλησίον του ποταμού, προκειμένου να προμηθευτούν οι πολίτες που ζουν παραπλήσια.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και εμβδομάδες σχετικά με τον καθαρισμό του Κηφισού ενόψει κακοκαιρίας.

Η ίδια ανησυχία επικρατεί και στην Παλιά Κοκκινιά, η οποία πριν λίγα χρόνια είχε βιώσει την απόλυτη καταστροφή στο ύψος των Αγίων Αναργύρων, λόγω της νεροποντής.

Έκτοτε δεν έχουν ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα που είχε αναγγείλει από το σημείο της καταστροφής η τότε Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ασχέτως βέβαια αν τόνιζε στις δηλώσεις της ότι θα επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες!

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δηλώνουν που βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Σημαντικό είναι να αποφευχθούν μποτιλιαρίσματα στους δρόμους που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να υπάρχει ταχεία ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού σε όποια περίπτωση χρειαστεί.