Άγιος Νείλος Πειραιά: Πανηγυρίζει το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και φέτος, τιμηθεί πανηγυρικά στην ενορία του Αγίου Νείλου, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου, το θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εν Χώναις της Φρυγίας.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του πανηγυρικού εορτασμού του Αρχαγγέλου, του οποίου λαμπρά Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στον Ναό του Αγίου Νείλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

19.00 Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Του. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

21.00 Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

07.00 Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ακολουθία Μικρού Αγιασμού με Ευχή εις τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

18.30 Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

· Το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθεί ευλογία από τον Πανορμίτη της Σύμης.
· Κάθε Τρίτη στις 11.00 π.μ. τελείται στον Ιερό μας Ναό, Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Κατά την ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ.
Είναι γνωστοί οι δεσμοί της ενορίας του Αγίου Νείλου με το Αρχαγγελοσκέπαστο Νησί της Σύμης, καθώς αφενός ο πρώτος εφημέριος του Ιερού Ναού, μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παπαβασιλείου (1884-1961), καταγόταν από τη Σύμη, αφετέρου πολλοί Συμιακοί κατοικούν στην ενορία.
Επ' ευκαιρία τόσο του εορτασμού του θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όσο και των σχέσεων της ενορίας του Αγίου Νείλου με το Αρχαγγελοσκέπαστο νησί της Σύμης, επισυνάπτεται το αφιέρωμα των στελεχών Νεότητος της ενορίας, στον Ταξιάρχη της Σύμης το οποίο προέρχεται από την εκπομπή "Ορθοδοξία και Βιωματικές Εμπειρίες", των στελεχών, αποφοίτων και φίλων του Ενοριακού Νεανικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς.

Η εκπομπή αυτή, μεταδόθηκε από τoν ραδιοφωνικό σταθμό "Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm".