19 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού… Για την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά είναι κάθε μέρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ, προκειμένου να τιμήσει το προσωπικό που εμπλέκεται στις ανά τον πλανήτη ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια τέτοιων αποστολών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη, καθώς η ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός συνόρων συνεχώς μεγαλώνει.

Στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Πειραιά, βιώνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού ως μια καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικονομική κρίση, οι φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κλπ), το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, η ανεργία, αποτελούν παράγοντες που επιτείνουν την οικονομική ανέχεια χιλιάδων οικογενειών και αυξάνουν διαρκώς τις ήδη αυξημένες ανάγκες σε βασικά αγαθά, όπως στέγη, τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, των δωρητών και των εθελοντών, με εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη στήριξης, χτίζοντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, με έμπρακτα αποτελέσματα.

Αυτή η αλυσίδα αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, ενώ η προσφορά των συμπολιτών μας κορυφώνεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική, την Εύβοια, τη Λακωνία και άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού:

«Η ευαισθησία των συμπολιτών μας, η ανάγκη προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει πραγματική ανάγκη, η αποτελεσματικότητα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και η σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί μεταξύ πολιτών, εθελοντών, δωρητών και Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, αποτελούν τα εχέγγυα για τη συνέχιση του σημαντικού ανθρωπιστικού έργου που επιτελείται στο Δήμο Πειραιά καθημερινά.

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην υπηρεσία των πιο κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας, ουσιαστικά αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι μιας ιδιότυπης ανθρωπιστικής αποστολής, που πολλές φορές ξεπερνά τα στενά όρια του Πειραιά, όπως έγινε πρόσφατα με την προσφορά μας στους πυρόπληκτους της Αττικής και της Μάνης.

Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει όχι μόνο τον ιερό σκοπό που υπηρετούμε, αλλά και όλους εκείνους που «έφυγαν» στην ώρα του ύψιστου καθήκοντος της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».