Δήμος Πειραιά και ΚΟ.Δ.Ε.Π. στο πλευρό των πυρόπληκτων της Μάνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στήριξη στο σημαντικό κοινωνικό έργο του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητρόπολης Μάνης


Ο Δήμος Πειραιά πρωτοστάτησε στο κίνημα εθελοντικής προσφοράς από την αρχή της παρατεταμένης δοκιμασίας των πυρκαγιών στη χώρα μας. Με αιχμή του δόρατος την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης και προσφοράς, για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των ιστορικών σχέσεων του Πειραιά με τη Μάνη, οργανώθηκε ύστερα από συνεννόηση του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο, η αποστολή τροφίμων μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένων νερών, χυμών και σνακ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως, το οποίο και θα τα διανείμει στους πυρόπληκτους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το κύμα αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί στον Πειραιά για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές είναι συγκινητικό. Ακόμα μια αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ολοκληρώθηκε, αυτή τη φορά στην πυρόπληκτη Μάνη η οποία, εκτός των άλλων, είναι μια περιοχή συνδεδεμένη με ισχυρούς δεσμούς με τον Πειραιά, καθώς στην πόλη μας ζουν πάρα πολλοί Μανιάτες. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μάνης τα προϊόντα αυτά θα διατεθούν για την άμεση κάλυψη αναγκών οικογενειών που έχουν ανάγκη.  Ευχαριστώ θερμά, για ακόμα μια φορά, τους συμπολίτες μας που έσπευσαν να προσφέρουν για τη στήριξη των πληγέντων. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όσων δοκιμάζονται».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε σχετικά:

«Η έμπρακτη στήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Πειραιά προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας αποτελεί για εμάς εθνικό καθήκον και ύψιστη ηθική υποχρέωση. Γι΄ αυτό και από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό τόσο των πυρόπληκτων συμπολιτών μας όσο και των ανδρών και γυναικών, επαγγελματιών και εθελοντών, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πύρινη λαίλαπα. Δε θα μπορούσαμε να μην πράξουμε το ίδιο και για τη Μάνη, τη δική μας Μάνη, η οποία άλλωστε έχει και τη δική της γειτονιά στον Πειραιά, τα Μανιάτικα. Γι΄ αυτό και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο που μας έδωσε την ευκαιρία να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων Μανιατών. Κανείς δεν είναι μόνος. Είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον! Συνεχίζουμε με λίγα λόγια και περισσότερα έργα».