Μικρολίμανο: Για πρώτη φορά η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση «Red Bull Art of Motion»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κορυφαίος διαγωνισμός freerunning «Red Bull Art of Motion», πραγματοποιήθηκε στο Μικρολίμανο με τη νέα του πλέον μορφή, μετά και την εμβληματική ανάπλαση που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, προβάλλοντας παγκοσμίως ένα από τα πιο όμορφα σημεία  της πόλης μας.

Οι 18 καλύτεροι αθλητές και καλύτερες αθλήτριες freerunning από όλον τoν κόσμο παρουσίασαν τα καλύτερα tricks τους, πάνω στα καταστρώματα δύο πανέμορφων ιστιοφόρων σκαφών, προσφέροντας ένα μαγευτικό υπερθέαμα στους θεατές, το οποίο συμπλήρωσαν παραπλέοντα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν θεατών.

Σημειώνεται,  πως την πρώτη θέση κατέκτησε ο 22χρονος Πολωνός, Krystian Kowalewski, μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ενώ η Noa Diorgina από την Ολλανδία έγινε η νέα νικήτρια στην κατηγορία γυναικών.  Στα 16 χρόνια της είναι η νεότερη αθλήτρια που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Οι ανταγωνιστές κρίθηκαν για τη δημιουργικότητα, τη δυσκολία, τη ροή, την εκτέλεση και τη συνολική απόδοση.


Αποτελέσματα Red Bull Art of Motion 2021:

Ανδρική εκδήλωση

  1. Krystian Kowalewski, Πολωνία
  2. Edward Scott, UK
  3. Archie Aroyan, Ρωσία

Γυναικεία εκδήλωση:

  1. Noa Diorgina, Ολλανδία
  2. Lilou Ruel, Γαλλία
  3. Elise Bickley, UK

Δείτε ξανά το event μέσα απο το κανάλι της Red Bull:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Μικρολίμανο με τη νέα του πλέον μορφή, υποδέχθηκε για πρώτη φορά μια πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση παγκόσμιας απήχησης, το «Red Bull Art of Motion», σε συνδιοργάνωση με τον Ο.Π.Α.Ν. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα, ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, το  οποίο διεξαγόταν κάθε καλοκαίρι στη Σαντορίνη και  επέλεξαν να το μεταφέρουν στο Μικρολίμανο λόγω του φυσικού  κάλους, αλλά και της νέας  διαμόρφωσής του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου, η εμβληματική ανάπλαση του Δήμου Πειραιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το μαγευτικό αυτό σημείο της πόλης αναδείχθηκε παγκοσμίως, καθώς αποτελεί ζητούμενο να συμμετέχουμε σε γεγονότα και δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας και προβάλλουν σε όλο τον κόσμο τα μαγευτικά της τοπία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το Μικρολίμανο  αλλάζει ριζικά όψη και γίνεται μια σύγχρονη, λειτουργική, όμορφη και φιλόξενη περιοχή για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας, κάτι το οποίο  αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής που έγινε πράξη. Σταθερός μας στόχος είναι να αλλάζουμε  προς το καλύτερο την πόλη μας και με τη μεγάλη αυτή παρέμβαση το Μικρολίμανο θα καταστεί ένας σύγχρονος υπερτοπικός πόλος έλξης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά».