Δεσμεύτηκαν ακατάλληλα προϊόντα σε Πειραιά και Δραπετσώνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων και αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν κατά την εορταστική περίοδο, εντόπισαν σε επιχείρηση εμπορίας φρούτων και λαχανικών στην Δραπετσώνα, 70 πλαστικές κλούβες των 15 κιλών με πορτοκάλια, 6 πλαστικές κλούβες με λεμόνια των 12 κιλών, οι οποίες δεν έφεραν καμία σήμανση στη συσκευασία και χωρίς να αναγράφεται η χώρα προέλευσής τους.

Επίσης στον πάγκο της ίδιας επιχείρησης ήταν εκτεθειμένες προς πώληση 50 κιλά πατάτες Γαλλίας και Ευβοίας, οι οποίες έφεραν μόνο την ένδειξη πατάτες Ευβοίας. Μετά τα παραπάνω η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην επιτροπή κυρώσεων, προκειμένου να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις.

Επιπλέον, στις 20-12-2013 σε κρεοπωλείο στη Δημοτική αγορά του Πειραιά, κατασχέθηκαν 35 κιλά προϊόντων κρέατος λόγω έλλειψης σημάνσεων και διαφορετικής θερμοκρασίας συντήρησης από την προβλεπόμενη. Επίσης την ίδια ημέρα σε άλλη επιχείρηση , παντοπωλείο στον Πειραιά, για τον ίδιο λόγο κατασχέθηκαν 30 κιλά αλλαντικών. Τέλος στις 30-12-2013 , σε κρεοπωλείο στον Πειραιά οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα νωπά κρέατα , βόειο, χοιρινό και στήθος κοτόπουλου συνολικού βάρους 26 κιλών μέσα σε πλαστικές σακούλες, υλικό ακατάλληλο για επαφή με τρόφιμα στην κατάψυξη, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα κατασχεθέντα τρόφιμα χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση,αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.

Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατασχέσεων διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Οι συστηματικοί και στοχευμένοι έλεγχοι από τους ποιοτικούς ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται.

Σημειώνουμε πως δεν επιτρέπεται από τον νόμο η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των παραπάνω επιχειρήσεων μέχρις ότου επιβληθούν οι κυρώσεις.