Ανάσταση στον Πειραιά – Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλήθος πιστών έδωσε το παρών κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Πειραιώς, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι «ζει Κύριος ο Θεός» και η πίστη των Ελλήνων είναι πιο ζωντανή από ποτέ, παρά τις όποιας δυσκολίες και εμπόδια έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην κυριολεξία οι περίβολοι των ναών κατακλύστηκαν από χιλιάδες Πειραιώτες, οι οποίοι φορούσαν αυστηρά μάσκες και έψαλλαν σε ένα άκρως κατανυκτικό και συγκινητικό σκηνικό το «Χριστός Ανέστη», έστω και νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Τα βεγγαλικά, οι καμπάνες και το σφύριγμα των πλοίων έκαναν ακόμα πιο πανηγυρικό το κλίμα, στέλνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον Πειραιά.

Εντυπωσιακή ήταν και η παραμονή των πιστών κατόπιν του «Χριστός Ανέστη» για τη συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά στον Πειραιά

Οι εικόνες από τον Πειραιά δείχνουν ότι η Ορθοδοξία χτυπά στην καρδιά του μεγάλου λιμανιού της χώρας και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, μερικοί εκ των οποίων είναι η βαθιά παραδοσιακή πίστη των Πειραιωτών, η συστηματική πνευματική και κοινωνική δράση της Μητρόπολης Πειραιά υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος πρώτος δίνει το καλό παράδειγμα, η συμβολή του Πειραιώτη Εφοπλιστή, Προέδρου του Ολυμπιακού και Ιδιοκτήτη του Mega Channel που με εντολή του μεταδόθηκαν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τρίαδος, ο ζήλος των ιερέων στις γειτονιές της πόλης κλπ.

Σαν την Ανάσταση του Πειραιά… πουθενά!

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Οι Επιτάφιοι στη Μητρόπολη Πειραιά