ΚΟΔΕΠ: Διένειμε εμφιαλωμένο νερό σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Συμβολική δράση της ΚΟΔΕΠ εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού

- Διένειμε εμφιαλωμένο νερό σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 

Η Παγκόσμια μέρα νερού έχει καθιερωθεί με σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει στο θέμα διαχείρισης του πολυτιμότερου αγαθού στον πλανήτη, του νερού. Σκοπός είναι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, το καθαρό νερό να είναι διαθέσιμο σε όλους, μέσω της βιώσιμης διαχείρισής του, ως το πλέον απαραίτητο αγαθό για την επιβίωσή μας. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει ως θέμα το νερό και την κλιματική αλλαγή, που συνδέονται με μια σχέση άμεσης αλληλοεξάρτησης.

Η ΚΟΔΕΠ θέλοντας να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, προχώρησε στη συμβολική διανομή εμφιαλωμένου νερού – χορηγία της εταιρίας ΒΙΚΟΣ – σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ωφελούμενους της Κοινωνικής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά) καθώς και σε συμπολίτες μας που δεν έχουν μόνιμη κατοικία και διαβιώνουν σε κέντρα φιλοξενίας ή ξενώνες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διανομή των νερών έγινε με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας συμμετείχε στη δράση και δήλωσε:

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρία ΒΙΚΟΣ που συνέδραμε καθοριστικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, στέλνοντας μέσω της ΚΟΔΕΠ το μήνυμα της υψίστης σημασίας που έχει η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Είναι χρέος όλων μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο, εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και πιο ειδικά του νερού».