Ποδαρικό με θετικές προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποδαρικό για το 2014 έκανε στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα, το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa της Εταιρείας Costa Cruises. Με 249 μέτρα μήκος και 13 καταστρώματα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από κανέναν! 

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση το υποδέχτηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ, κ. Γεώργιος Ανωμερίτης και ο Αντιναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, κ. Δημήτρης Μπαντιάς. Ο Ιταλός πλοίαρχος, Giacomo Longo,  από την άλλη τους καλωσόρισε στο κρουαζιερόπλοιο ενώ στη συνέχεια τους ξενάγησε.

Σε αρκετά αισιόδοξο επίπεδο διατηρήθηκαν οι μεταξύ τους  συζητήσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και της υπόλοιπης χώρας. Ο τομέας της κρουαζιέρας αποτελεί νευραλγικής σημασίας επένδυση για τον τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη. Μάλιστα ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τον σημαντικό στόχο να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το κομβικό εκείνο σημείο για τον τουρισμό αλλά και για την ναυτιλία.

Όσον αφορά λοιπόν την κρουαζιέρα τα αναλυτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν κατά  τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Οι προοπτικές  για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σύμφωνα με τα σημερινά λεγόμενα των αρμοδίων είναι ιδιαίτερα θετικές. Ίσως το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2014 που κατέπλευσε σήμερα να έκανε καλό ποδαρικό για τη συνέχεια της χρονιάς.