ΣΙΣΣΥ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ: Τρεις νέες σχολικές μονάδες στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα για τις τρεις σχολικές μονάδες που θα ανεγερθούν στον Πειραιά, από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρόκειται για μια ηθική επιτυχία αυτής της δημοτικής αρχής διότι από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου προσπαθήσαμε με το Δήμαρχο Πειραιά να βάλουμε τα θεμέλια για την οικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων που έχουν να οικοδομηθούν εδώ και 15 χρόνια. Η τελευταία δημοτική περίοδος που χτίστηκαν σχολεία στον Πειραιά ήταν επί Αγραπίδη. Στην πόλη υπάρχουν 130 σχολικές μονάδες από τις οποίες σχεδόν όλες είναι παλιές».

«Έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να βρούμε καινούρια κτίρια να μισθώσουμε χωρίς να σκεπτόμαστε απαραίτητα το τίμημα. Έχουμε ψάξει αλλά δεν υπάρχουν στον Πειραιά νέα κτίρια όπου μπορούμε να στεγάσουμε σχολεία», δήλωσε.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά μίλησε επίσης για τα 13 νηπιαγωγεία με αύλειους χώρους όπου δημιουργήθηκαν μικρές παιδικές χαρές, καθώς και στις προσλήψεις που έγιναν για να ενισχυθούν οι τεχνικές υπηρεσίες και να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στα σχολεία.