ΚΑΡΥΔΗΣ: «Το μετρό του Πειραιά θα είναι έτοιμο έως το τέλος του 2022»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», με την δημοσιογράφο Λία Λάππα για τις μεγάλες αναπλάσεις που είναι σε εξέλιξη στο Μικρολίμανο και στο πρώην εργοστάσιο «Παπαστράτος».

Αναλυτικότερα, μίλησε για την σημαντικότητα των νέων επενδύσεων στην εποχή της πανδημίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ακόμη και η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πολύ πιο αποτελεσματική αν συμβαίνει σε μια χώρα που μπορεί και στηρίζεται στα πόδια της οικονομικά κι έχει τους τρόπους να αντιμετωπίζει τα προβλήματα.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό αντίστοιχων αναπλάσεων σε πολλές περιοχές του Πειραιά, όπως στα Καμίνια, στην Αγία Σοφία αλλά και στην Πειραϊκή ώστε ο Πειραιάς να γίνει καλύτερος προφέροντας καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους.

Ο κ. Καρύδης μίλησε για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, την ανάπτυξη εναλλακτικών μετακινήσεων και αξιοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και σταθερής τροχιάς.    

«Τα επόμενα χρόνια ο Πειραιάς θα είναι πολύ διαφορετικός από ότι είναι σήμερα», είπε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά, σημειώνοντας ότι «σε ενάμιση χρόνο θα έρθει το μετρό στην πόλη, η οποία θα γίνει ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος, ενώ σε λίγο αναμένουμε και το τραμ».