ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Έρχεται η… Αναπτυξιακή !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Δήμος Πειραιά προχωρά στην ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρίας

- Ποιος θα είναι ο σκοπός λειτουργίας της

- Ποιοι είναι οι φόβοι και ποια τα πρόσωπα που θα την «τρέξουν»

- «Στοίχημα» για τον Γιάννη Μώραλη η επιτυχία του εγχειρήματος

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που οδηγήθηκαν σε μαζικά λουκέτα, κοινωφελείς επιχειρήσεις και άλλα νομικά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία είχαν συσσωρεύσει εκατομμύρια χρέη στις «πλάτες» Δήμων και Περιφερειών.

Έκτοτε πολλά άλλαξαν στη χώρα και το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονη η τάση ίδρυσης Αναπτυξιακών Εταιριών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ο βασικός λόγος είναι η «παράκαμψη» των ανυπόφορων πολλές φορές γραφειοκρατικών διαδικασιών, που προκαλούν τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών.

Μέσω των Αναπτυξιακών Εταιριών λοιπόν επιτυγχάνεται η επίσπευση των διαδικασιών και άρα η επίσπευση της ολοκλήρωσης σημαντικών έργων, που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το δρόμο αυτό ακολουθεί και ο Δήμος Πειραιά, καθώς η Δημοτική Αρχή Μώραλη προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Piraeus Press, η Αναπτυξιακή του Δήμου Πειραιά θα αναλάβει το μεγαλύτερο όγκο των αναπτυξιακών - επιδοτούμενων προγραμμάτων που έχει λάβει ο Δήμος Πειραιά, ύψους μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ «ΤΡΕΞΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ 

Όπως είναι αντιληπτό, πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος παίζει η στελέχωση του νέου νομικού προσώπου που θα ιδρύσει ο Δήμος Πειραιά.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΔΣ ή θα προσληφθούν για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δεν είναι απαραίτητο να κατέχουν κάποιο αξίωμα ή να εργάζονται στο Δήμο Πειραιά.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσώπων από το Δήμαρχο Πειραιά, πέραν των ικανοτήτων και της εμπειρίας, αποτελεί και η εμπιστοσύνη, καθώς όπως προαναφέρθηκε είναι πολύ σημαντικό η Αναπτυξιακή να εκπέμψει αξιοπιστία και να διοικηθεί με χρηστή διοίκηση.

Ο Γιάννης Μώραλης έχει ήδη κάποια πρόσωπα στο μυαλό του, μεταξύ των οποίων και στενοί του συνεργάτες Αντιδήμαρχοι Πειραιά, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, αλλά και επαγγελματίες του Πειραιά που διακρίνονται σε τομείς δραστηριότητας παρεμφερείς με αυτούς της Αναπτυξιακής.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και τεχνοκράτης προερχόμενος εξ Αθηνών, με εμπειρία στη λειτουργία των Αναπτυξιακών.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος θα παρακολουθεί στενά τη λειτουργία της Αναπτυξιακής, καθώς ποντάρει πολλά στο εν λόγω εγχείρημα.