Ο Γιάννης Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των 21 θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις 8 Οκτωβρίου 1981, ημέρα που 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους στη Θύρα 7 

- Ο Γιάννης Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων απέναντι από το στάδιο Γ.Καραϊσκάκη

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στη Θύρα 7 του γηπέδου Καραϊσκάκη σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες. Είκοσι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς ποδοπατήθηκαν από τους υπόλοιπους που έτρεχαν προς την έξοδο της Θύρας.

Κάθε χρόνο στη μνήμη των θυμάτων τελείται επιμνημόσυνη δέηση στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλήθος Πειραιωτών συρρέει στο μνημείο για να καταθέσει στεφάνια και να αφήσει λουλούδια.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ωστόσο φέτος, δεδομένης της δύσκολης υγειονομικά κατάστασης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης παρέα με το γιο του, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7.

Μπορεί να είναι εικόνα φοίνικες και εξωτερικοί χώροι

Στην ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Σαράντα χρονιά πέρασαν από την ημέρα που 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και νέα παιδιά, χάθηκαν στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη. Σαράντα χρόνια μετά και τα πρόσωπα όλων τους παραμένουν ολοζώντανα στην ψυχή και την καρδιά μας. Φέτος τιμούμε τη μνήμη τους, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, όμως τα παιδιά αυτά είναι πάντα μαζί μας, σε κάθε αγώνα, σε κάθε χαρά και σε κάθε λύπη της ομάδας μας. Η 8η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα μνήμης για την πόλη του Πειραιά, αλλά και για όλη τη χώρα. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, ξέρει να θυμάται, ξέρει να τιμά και θα το πράττει και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε χρέος, όλος ο αθλητικός κόσμος, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν γήπεδο, σε καμία ομάδα»

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ: