Έρχεται Skate Park στον Πειραιά! – Δείτε πού θα κατασκευαστεί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Πειραιάς αποκτά το δικό του Skate Park! 

- Δείτε πού θα κατασκευαστεί

Την πρώτη σύγχρονη και ασφαλή πίστα skateboard αποκτά ο δήμος Πειραιά. Θα δημιουργηθεί στην πλ. Αλληλεγγύης, στην 34ου Πεζικού Συντάγματος (δίπλα στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη, της περιοχής) και, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ αποτελεί επιλογή που προέκυψε μετά από συνομιλίες με νέους της πόλης μας που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος / χόμπι τους.

skate park piraeus plan

Ο Ιωσήφ Βουράκης σημειώνει στην σχετική του ανάρτηση ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την δημιουργία του πάρκου, ενώ αξιολογήθηκε και η μεγάλη ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και άλλων αθλημάτων που μπορούν να πραγματοποιούνται στη νέα αυτή πλατεία, όπως το BMX, roller skates κλπ.

Πολύ σημαντικό είναι πάντως το γεγονός ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου αθλοπαιδιών αποφεύγονται πλέον και οι φθορές που προκαλούνται σήμερα από τα skates στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και των μαρμάρων.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ι. Βουράκης ευχαρίστησε τον Αλέξανδρο Νανόπουλο, πρόεδρο της δεύτερης δημοτικής κοινότητας ο οποίος άμεσα εισηγήθηκε την πρόταση για αλλαγή χρήση της πλατείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Δόμησης κ. Δημήτρη Αράπη ο οποίος με τις υπηρεσίες του θα υλοποιήσει το έργο και τέλος σημειώνει πως αναμένεται πλέον «να δούμε να αποκτά ζωή μια πλατεία που μέχρι σήμερα είχε μείνει ανεκμετάλλευτη».