Το Κανάλι 1 στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί σήμερα οι εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ που διεξάγεται με πρωτοβουλία του δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα περισσότερα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που λειτουργούν σε όλη την χώρα, μεταξύ των οποίων από τα δημοτικά ραδιόφωνα, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Σύρου- Ερμούπολης, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Νέου Ηρακλείου Αττικής, Πρέβεζας και αλλού.

Επίσης παρόντες είναι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας, ο οποίος εκπροσώπησε και την ΠΟΕΣΥ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού και εκ μέρους της ΝΔ ο υπεύθυνος του τομέα εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Θεόδωρος Κόλλιας, καθώς και οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έστειλαν γραπτό μήνυμα που διαβάστηκε κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, καλωσόρισε τους συνέδρους στην ιστορική Τρίπολη και σημείωσε ότι «μοναδικός στόχος του συνεδρίου είναι να ανταλλάξουμε απόψεις για τα κοινά μας προβλήματα, να συντονιστούμε ως ομάδα, να δούμε το παρόν και το μέλλον των δημοτικών ΜΜΕ».

Ο κ. Σωτηρόπουλος πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα πρέπει να μείνουν δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού και να αποσυρθεί κάθε σκέψη για ανώνυμες εταιρείες».

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής υπογράμμισε ότι «το συνέδριο αποτελεί ένα σοβαρό εγχείρημα που φιλοδοξεί και πρέπει να γίνει θεσμός. Οι δήμοι επιθυμούν να παρέχουν στους δημότες τους ενημέρωση με αντικειμενικό χαρακτήρα. Χωρίς χρωματισμούς, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς βαρίδια. Κατά πόσο εφικτό είναι για το μέλλον, θα προκύψει και από αυτό το συνέδριο».

Πηγή (κείμενο – φωτόγραφία): amna.gr