ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πανήγυρις υπό πρωτόγνωρες συνθήκες (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εορτάσθηκε καί φέτος, με κατάνυξη και ευλάβεια αλλά και με τους περιορισμούς της πανδημίας, η ιερά μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νείλου του Μυροβλύτου, στον μοναδικό στην Ορθοδοξία ενοριακό μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό, που είναι αφιερωμένος σ’ Εκείνον, στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας, στον Πειραιά.

Το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νείλου, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της μυροβλυσίας του και στο τέλος απήυθυνε λόγο παρηγορίας και πνευματικής οικοδομής, στο χειμαζόμενο λαό του Θεού, που συμμετείχε στην Ιερά Ακολουθία, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm». Πριν το τέλος του Εσπερινού, ανεγνώσθη υπό του Σεβασμιωτάτου, ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας.

Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προσέφερε το Μυστήριο της Αναίμακτης Μυσταγωγίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον βίο του Αγίου Νείλου, και πως κατέστη δοχείο της Χάριτος του Τριαδικού Θεού, απήυθυνε κάλεσμα μετανοίας και προσευχής στον Θεό, στους πιστούς οι οποίοι παρακολουθούσαν προσευχητικά την Θεία Λειτουργία μέσω του διαδικτυακού καναλιού, υπό τον τίτλο «Μυροβλύτης», της ενορίας του Αγίου Νείλου Πειραιώς. Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας εψάλλη μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία τα Εγκώμια ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νείλου.