Συνάντηση Μώραλη – Αλιγιζάκη με τους Απόφοιτους της Ιωνιδείου


Αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Στάθη Ευσταθόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Ίσαρη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιλτιάδη Κλαπαδάκη συναντήθηκε την Τρίτη 10.11.2020 με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν το σχολικό συγκρότημα της Ιωνιδείου Σχολής και απαιτούν στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε κλίμα θερμότατο και αμοιβαίας κατανόησης και διάθεσης για συνεργασία, συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το σχολικό συγκρότημα της Ιωνιδείου και άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Πειραιά.

Ειδικότερα, επαναεπιβεβαιώθηκε η ρητή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την ετήσια χρηματοδότηση του σχολικού συγκροτήματος της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με την κάλυψη όλων των απαραίτητων δαπανών συντήρησης, αποκατάστασης ζημιών, ανακαίνισης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Σχολείου, σε συνέχεια της με αριθμό 323/22.4.2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμφωνητικού Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των Φορέων του Σχολείου καθώς και για την ένταξη του σχολικού συγκροτήματος της Ιωνιδείου Σχολής σε κάθε σχετική εργολαβία.

Περαιτέρω, η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στα Συμβούλια Στήριξης Σχολείου, ώστε στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να ληφθεί η σχετική απόφαση ορισμού εκπροσώπων του, ενώ αποδέχθηκε την πρόταση του Δ.Σ του Σ.Α.Ι.Σ.Π τα προτεινόμενα μέλη εκ μέρους του Δήμου να είναι απόφοιτοι της Ιωνιδείου Σχολής, μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων, με διακριτό αποτύπωμα στην πειραϊκή κοινωνία.

Τέλος, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Συνδέσμου Αποφοίτων για την από κοινού ή υπό την αιγίδα του Δήμου διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο την ανάδειξη της συνεισφοράς της Ιωνιδείου Σχολής και των αποφοίτων της στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας, οι οποίες θα εξειδικευθούν σε επόμενο χρόνο, σε συνάρτηση με τις υγειονομικές συνθήκες της χώρας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα επακολουθήσουν συναντήσεις του Δ.Σ του Συνδέσμου Αποφοίτων με την Διεύθυνση του Γυμνασίου και του Λυκείου του Σχολείου, με τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με τους επικεφαλής των ΕΠ. Ε.Σ του Σχολείου καθώς και με τα 15μελή μαθητικά συμβούλια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ευσταθόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας

Μιλτιάδης -Παναγιώτης Κλαπαδάκης