Χειροπέδες σε λογιστή στον Πειραιά


Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 46χρονης υπαλλήλου του ΙΚΑ Μυκόνου και 55χρονου λογιστή από τον Πειραιά, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

 

Συγκεκριμένα, πρώην Διευθυντής του ΙΚΑ που τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί κατήγγειλε την υπάλληλο για εκβιασμό.

Σύμφωνα με την καταγγελία,
η υπάλληλος του ΙΚΑ, η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση που εκκρεμεί  σε βάρος του, απαιτούσε εκβιαστικά από τον πρώην Διευθυντή του ΙΚΑ χρήματα μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία, να μεταστρέψει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

Κατά την καταγγελία, ο πρώην Διευθυντής δεχόταν από τον Οκτώβριο του 2012 εκβιαστικές πιέσεις, οι οποίες κλιμακώθηκαν αρχές Δεκεμβρίου του 2013. Το ποσό που απαιτούσαν εκβιαστικά οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ διαμορφώθηκε σταδιακά, κατόπιν διαπραγματεύσεων, στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στο ποσό των 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.

Χθες το απόγευμα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στον Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στον λογιστή, στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό των 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει επαρκώς, το χρηματικό των 543 ρεάλ Βραζιλίας, δυο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του ΙΚΑ. αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού, λίγο πριν την σύλληψή του.

Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του ΙΚΑ, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είχε δοθεί αρχικά στον πρώην Διευθυντή, για να καταθέσει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.