ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Έρχονται οι ηλεκτρονικές κλήσεις !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έρχονται σύντομα, μπορεί και έως το τέλος του έτους, οι ηλεκτρονικές κλήσεις στον Πειραιά.

Όπως αποκάλυψε, αποκλειστικά, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριακή Μπουρδάκου, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να επιτευχθεί τους επόμενους μήνες η ηλεκτρονική καταγραφή της διαχείρισης των κλήσεων.

Δηλαδή, οι δημοτικοί αστυνομικοί αντί για μπλοκ θα έχουν ένα tablet στο οποίο θα καταχωρούν τα στοιχεία της κλήσης, θα αναφέρουν την παράβαση, τον τόπο, το όχημα κλπ, ενώ θα εκτυπώνεται επιτόπου μια θερμική ταινία με τις εν λόγω καταγραφές, η οποία και θα τοποθετείται στο όχημα του παραβάτη.

Στην συνέχεια τα στοιχεία θα μεταφέρονται ηλεκτρονικά στο σύστημα genesis του δήμου και θα γίνεται η αντίστοιχη χρέωση. Βέβαια, αυτά που ισχύουν σήμερα για το τριήμερο των αντιρρήσεων ή των ενστάσεων θα ισχύουν σε κάθε περίπτωση και για τις ηλεκτρονικές κλήσεις.

Σε περίπτωση όμως που δεν έχουν αποτέλεσμα τα μέσα αυτά, η κλήση θα μπορεί να πληρωθεί ηλεκτρονικά. Όπως είπε η κ. Μπουρδάκου με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση των παραβάσεων ενώ αποφεύγονται τα λάθη.

Επίσης, εξοικονομείται προσωπικό, καθώς ο δημοτικός αστυνομικός στο ίδιο χρονικό διάστημα θα μπορεί να καταγράφει πολλές περισσότερες κλήσεις από τι γίνεται με το ισχύον σύστημα, αφού καταργείται το μπλοκάκι και εκσυγχρονίζονται οι υπηρεσίες του εν λόγω τμήματος της δημοτικής δραστηριότητας.