Γέμισαν τον Πειραιά και το Κερατσίνι πλαστά χαρτονομίσματα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στον Πειραιά, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει σε κομμωτήριο, στην ίδια περιοχή και προσποιούμενος τον πελάτη αγόρασε ένα πακέτο περιποίησης μαλλιών αξίας 18 ευρώ, δίνοντας ως αντίτιμο ένα πλαστό χαρτονόμισμα αξίας 50 ευρώ και αφού έλαβε τα ανάλογα ρέστα επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, στην περιοχή του Νέου Κόσμου και ο 42χρονος ημεδαπός συνεργός του.

Στην κατοχή του 52χρονου, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, προϊόντα περιποίησης μαλλιών, 12 ναρκωτικά δισκία,  2 τετράδια με διευθύνσεις κομμωτηρίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, οι δύο συλληφθέντες από 6μηνου και πλέον, προμηθεύονταν και στη συνέχεια κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αγορά προϊόντων περιποίησης μαλλιών από κομμωτήρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο 73 ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους κομμωτηρίων σε διάφορες περιοχές όπως στον Πειραιά, Κερατσίνι, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη, κ.λπ.

Στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 131 συσκευασίες προϊόντων περιποίησης μαλλιών, 6 φύλλα με διευθύνσεις κομμωτηρίων σε διάφορε, 41 επιταγές διαφόρων Τραπεζών, 22 αθεώρητα φύλλα τιμολογίων και αποδείξεων, 4 φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, 51 σφραγίδες, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και 1 εκτυπωτής.

Σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσαν 5 καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχε καταδικασθεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 14,5 ετών, για παραβάσεις φοροδιαφυγής, χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., προσκόμιση εικονικών φορολογικών στοιχείων, κ.α.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.