Το ευχαριστώ του Πούτιν στον Πειραιά και η μεγάλη “απόβαση” Ρώσων επιχειρηματιών στο λιμάνι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η ιδιαίτερη αναφορά του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον Πειραιά, κατά την κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το Δήμο Πειραιά για την αναστήλωση του Ρώσικου νεκροταφείου, που βρίσκεται εντός του Κοιμητηρίου της Ανάστασης.

Η τελευταία αποκατάσταση και συντήρηση του χώρου έγινε το 2009. Το Ρώσικο Νεκροταφείο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ρώσικης Πρεσβείας στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Πώς εξηγείται όμως αυτή η σχέση και γιατί ο Πρόεδρος της Ρωσίας έκανε ειδική αναφορά στον Πειραιά;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Δημοτική Αρχή του Πειραιά χτίζει τις σχέσεις με τη Ρωσία συστηματικά!

Ως εκ τούτου μόνο τυχαία δε θα πρέπει να θεωρείται η αναφορά του κ. Πούτιν.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο του 2015 ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη, επισκέφθηκαν την Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της σχέσης αδελφοποίησης των δύο πόλεων, κατόπιν πρόσκλησης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της τοπικής κυβέρνησης.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η αναβάθμιση των υφιστάμενων συμβατικών σχέσεων καθώς και η διαμόρφωση προγράμματος κοινών δράσεων και εκδηλώσεων των δύο πόλεων, ενόψει του κοινού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Σ αυτό το πλαίσιο τελέστηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο επιμνημόσυνη δέηση στο Ρώσικο νεκροταφείο στη μνήμη των ενταφιασμένων στην Ελλάδα Ρώσων διπλωματών, από τη Πρεσβεία της Ρωσίας. 

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε μια περίοδο που οι ξένες επενδύσεις αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο για ολόκληρη τη χώρα, το ίδιο συμβαίνει και για το Δήμο Πειραιά.

Ο Πειραιάς αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση τόσο από ιστορικής όσο και απο στρατηγικής πλευράς για τη Ρωσία.

Για αυτό και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeuspress.gr, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον επιχειρηματικών ομίλων για "απόβαση" στον Πειραιά!

Στις συζητήσεις έχουν συμπεριληφθεί και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Πειραιά, τα οποία διατίθενται προς αξιοποίηση, όπως ο Πύργος στο λιμάνι του Πειραιά!