ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Τα παιδιά του Πειραιά γιορτάζουν!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη μαγεία των Χριστουγέννων που εκφράζεται στα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, στα τραγούδια, στη  χαρούμενη πολύχρωμη ατμόσφαιρα, στο μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης, βιώνουν μικροί και μεγάλοι στις γιορτές των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, που ξεκίνησαν στον κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ».

Μέσα από πλούσια εκφραστικά μέσα, θεατρικά σκετς, τραγούδια και ποιήματα, τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών, στις ξεχωριστές εκδηλώσεις τους, μετουσιώνουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.


 Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Σημασία δεν έχει να θυμηθούμε ότι κάποτε ήμασταν και εμείς παιδιά. Σημασία έχει να έχουμε παραμείνει παιδιά. Δεν εννοώ βιολογικά βεβαίως, αλλά σε ό,τι αφορά την καθαρότητα της ψυχής μας και των συναισθημάτων μας. Παιδί σημαίνει αγάπη, παιδί σημαίνει διεκδίκηση, παιδί σημαίνει θέλω, απαιτώ.
Εμείς προσπαθούμε να παραμείνουμε παιδιά. Γι αυτό και όλη μας η προσπάθεια ως Δημοτική Αρχή είναι οι επόμενες γενιές. Γι αυτό και η πρώτη απόφαση που πήραμε από την 1η Ιανουαρίου του 2011 είναι κανένα παιδί οικογένειας που ζει στον Πειραιά και θέλει να πάει στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς να μην μείνει εκτός. Τα καταφέραμε και όλα τα παιδιά των πειραιώτικων οικογενειών βρίσκουν αγάπη και θαλπωρή στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και είναι οι καλύτεροι. Είναι οι καλύτεροι, γιατί πρώτον: έ
χουμε το καλύτερο προσωπικό και δεύτερον: δεν έχουμε στόχο το κέρδος, αλλά την αγάπη και την παροχή υπηρεσιών.Αγαπάμε τα παιδιά.

Πριν τα Χριστούγεννα επίκειται μια μεγάλη γιορτή, όπου το κάθε παιδάκι του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα πάρει και μια δωροεπιταγή να πάει να αγοράσει το δωράκι του, που θα είναι παιχνίδια ή βιβλία και θα φροντίσουμε να δοθεί και άλλη μια χορηγία σε γλυκά, μπισκότα κλπ. 
Να είμαστε χαρούμενοι, να είμαστε αισιόδοξοι, να βλέπουμε το ποτήρι όχι απλώς μισογεμάτο, αλλά να βλέπουμε την ανάγκη εμείς να το γεμίσουμε. 
Αυτήν την πόλη, εμείς την κατοικούμε. Αυτήν την πόλη, αν θέλουμε εμείς την έχουμε βρώμικη, αν θέλουμε εμείς την έχουμε καθαρή. 
Πιστεύω πως όλοι εισπράττετε το πόσο καθαρότερος είναι ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να γίνουμε και θα γίνουμε για τα παιδιά μας, η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης. 
Γνωρίζετε ότι στην περιοχή του Νέου Φαλήρου φτιάξαμε τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό του τέως ΗΣΑΠ μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο. Και αυτό το έργο το έφτιαξαν οι εργαζόμενοί μας στο Δήμο. 
Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά και αισιοδοξία.»


Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, είπε μεταξύ άλλων: 


«Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μας παιδιά, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, αυτές τις άγιες ημέρες, η Γέννηση του Χριστού να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία. Σήμερα θα καμαρώσουμε τα παιδιά μας, θα τα χαρούμε και θα νοιώσουμε μαζί τους το μήνυμα των Χριστουγέννων – μήνυμα ειρήνης, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα αγάπης. Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά μας να είναι στη ζωή τους καλότυχα και ευτυχισμένα. Καλά Χριστούγεννα».

Τις εορταστικές εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών συνόδεψε με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.



Τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων των Βρεφονηπιακών Σταθμών, έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-12-13

20ος Βρεφ/κός (Υπαπαντής)

17.00 μ.μ.

«Η Φάτνη» «Κάνε μια ευχή»

7ο Λύκειο Πειραιά

17-12-13

19ος  (Δερβενακίων) και 21ος(Μαυρομιχάλη)

19.00 μ.μ.

«Η Βιτρίνα των Ονείρων» «Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια»

7ο Λύκειο Πειραιά

18-12-13

13ος(Μουτσοπούλου)και 14ος (Ρούμελης)

9.00 π.μ.

«Χριστούγεννα στην Ουρανούπολη» «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν»

Πολιτιστικό  Κέντρο «Κώστας Κωσταράκος»

18-12-13

15ος  (Αγ. Αναργύρων)και 16ος  (Απολλωνίας)

12.00

«Γέννηση» «Το Μαγικό Έλατο»

Πολ. Κέντρο «Κώστας Κωσταράκος»

18-12-13

17ος (Φραγκούλη)

16.30 μ.μ.

( Μιλήστε μου για τα Χριστούγεννα)

Πολ. Κέντρο «Κώστας Κωσταράκος»

18-12-13

18Ος(Ερμουπόλεως)

18.30 μ.μ.

«Η Περιπέτεια του Αη Βασίλη» «Χριστούγεννα στο δάσος» «Ο Μικρός Τυμπανιστής»

Πολιτιστικό Κέντρο «Κώστας Κωσταράκος»

19-12-13

2ος (Καρπάθου)

9.30 π.μ.

«Το θαύμα του Χριστουγέννων» «Παραμονή Πρωτοχρονιάς»

ΣΙΝΕΑΚ

19-12-13

5Ος(Κουντουριώτου)

12.00

«Νύχτα Χριστουγέννων» «Άη Βασίλης πάλι θα ΄ρθει»

ΣΙΝΕΑΚ

20-12-13

1Ος(Θεμιστοκλέους)

9.30 π.μ.

«Αλλαγή του Χρόνου»

ΣΙΝΕΑΚ

20-12-13

6ος (Αλκιβιάδου)

12.00

«Αγέλαστη Πολιτεία»

ΣΙΝΕΑΚ