ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε ποιο σχέδιο επιλέχθηκε ανάμεσα στα οκτώ υποψήφια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Πύργος του Πειραιά, το κτήριο – σύμβολο της πόλης θα αποκτήσει ζωή

- Δείτε πως θα μοιάζει 45 και πλέον χρόνια μετά την κατασκευή του

Η ιστοσελίδα archisearch.gr παρουσίασε τις οκτώ προτάσεις, μεταξύ αυτών αναλυτικά αι αυτή του νικητή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού των όψεων, του γραφείου PILA

Ο Πειραιάς ανήκει στα βασικά στοιχεία της δομής του Αττικού τοπίου ενώ είναι ευνοϊκά τοποθετημένος στον αστικό ιστό και μπορεί να αναλάβει, νέες δραστηριότητες και ρόλους, συμβάλλοντας στη συνεκτική ανάπτυξη της Αττικής.

Το κέντρο του Πειραιά αποτελεί ένα από τα συζυγή κέντρα του δίπολου Αθήνας- Πειραιά, συγκεντρώνει πληθώρα λειτουργιών εθνικής και μητροπολιτικής εμβέλειας, ενώ διατηρεί προνομιακή σχέση με τη θάλασσα σε επίπεδο αστικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, καθώς και σε επίπεδο αναπτυξιακής δυναμικής.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Η ένταξη του στον αστικό ιστό και στην καθημερινότητα της πόλης θα επιτευχθεί, προστατεύοντας το περιβάλλον και εξασφαλίζοντας τη βιώσιμη λειτουργία του.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 33 μήνες για την ριζική ανακαίνιση και διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και του άμεσου περιβάλλοντος χώρου, την αναβάθμιση όψεων με δημιουργία προστατευτικού κελύφους, κατακόρυφες ζώνες πρασίνου και σύγχρονο σύστημα φωτισμού για την ανάδειξη του Πύργου ως τοπόσημου.

Στο ισόγειο θα λειτουργήσουν περίπου 6.500 τ.μ. εμπορικές χρήσεις, χώρος εστίασης στον 19ο και 20ο όροφο και στο υπόλοιπο κτίριο θα δημιουργηθεί ένα από τα πιο σύγχρονα γραφειακά συγκροτήματα της χώρας.

Ο νικητής

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχτηκε η εταιρεία PILA που διευθύνεται από τους αρχιτέκτονες Ηλία Παπαγεωργίου και Χριστίνα Παπαλεξανδρή, σε συνεργασία με την εταιρεία Eckersley O’ Callaghan που ειδικεύεται στο façade engineering.
Η πρόταση προτιμήθηκε για την ποιότητα, την κομψότητα και την διαχρονικότητα που προσδίδει στον Πύργο. Lead Architect του Έργου είναι η εταιρεία BETAPLAN.

Δείτε τα 8 υποψήφια σχέδια

1. BETAPLAN

2. VIKELAS ARCHITECTS

3. ΑΣ.Π.Α.

4. RENA SAKELLARIDOU- SPARCH PC

5. PILA

6. SQ1-Square One

7. UN STUDIO

8.DIVERCITY ARCHITECTS