ΚΟΔΕΠ: Ανοίγει ξανά το Κοινωνικό Φροντιστήριο με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΚΟΔΕΠ επαναλειτουργεί με νέους κανόνες εν μέσω πανδημίας 

- Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει 

Τη Δευτέρα 18/05 άνοιξαν πλήρως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α' & Β' Λυκείου να επιστρέφουν στις τάξεις, ενώ οι μαθητές της Γ΄Λυκείου είχαν επιστρέψει ήδη από τη προηγούμενη Δευτέρα (11/05).

Η ΚΟΔΕΠ κατανοώντας την αγωνία και το άγχος των μαθητών που ετοιμάζονται να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό αποφάσισε την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΟΔΕΠ φρόντισε να παράσχει όλα τα απαραίτητα είδη προσωπικής και αναπνευστικής προστασίας στους καθηγητές και στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ακολουθώντας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. 

  • Ο μέγιστος αριθμός μαθητών σε κάθε αίθουσα είναι τα πέντε άτομα.
  • Τα διαλείμματα είναι ξεχωριστά για κάθε τάξη, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στους διαδρόμους εντός του σχολείου.
  • Οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών είναι διαφορετικές ανά τάξη για την αποφυγή συνωστισμού.
  • Οι μαθητές εντός των αιθουσών έχουν απαραιτήτως δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας παρέχεται αντισηπτικό διάλυμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εξ’αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, για τους μαθητές και τους καθηγητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

ΔΕΙΤΕ ΤHN ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΔΕΠ ΣΤΟ FACEBOOK

Από την προηγούμενη Δευτέρα μπήκαμε σε μία νέα κανονικότητα μετά από ένα διάστημα σημαντικού περιορισμού, προκειμένου να...

Gepostet von ΚΟΔΕΠ am Dienstag, 19. Mai 2020