ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Μικρολίμανο θα θυμίζει νησί των Κυκλάδων αυτό το καλοκαίρι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δείτε την πρωτοβουλία που έχει πέσει στο τραπέζι της Δημοτικής Αρχής Μώραλη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Καψοκόλη

- Στόχος να μετριαστεί η ζημιά από την καραντίνα στον κλάδο της εστίασης και να καταστεί ο Πειραιάς πόλος έλξης για το φετινό καλοκαίρι

Μια πρωτότυπη ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι για το πολύπαθο Μικρολίμανο, ώστε η φετινή καλοκαιρινή σεζόν - δεδομένων των αυστηρών μέτρων που θα τηρηθούν λόγω κορωνοϊού - να μετριάσει τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης.

Παρόμοια μέτρα αναμένεται ληφθούν για τις περισσότερες επιχείρησης εστίασης που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Πειραιά.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ

Συγκεκριμένα για το Μικρολίμανο, συζητείται διεξοδικά το ενδεχόμενο να μετατρέπεται ο παραλιακός δρόμος (Ακτή Κουμουνδούρου) σε «πεζόδρομο» με τραπεζάκια, ώστε να τηρούνται με ακρίβεια τα μέτρα ασφαλείας που έχουν καθοριστεί.

Ταυτόχρονα, το σκηνικό θα θυμίζει νησάκι των Κυκλάδων και αναμένεται ότι μια τέτοια κίνηση θα καταστήσει το Μικρολίμανο και τον Πειραιά πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής.

Η συζήτηση αφορά στην «πεζοδρόμηση» του Μικρολίμανου για τα ΠΣΚ από τις 19:00-20:00 και μετά.

Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις καθώς εξετάζονται διεξοδικά όλες οι ενδεχόμενες δυσλειτουργίες που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο εγχείρημα (καθημερινότητα κατοίκων περιοχής, θέσεις στάθμευσης, ηχορύπανση κλπ).

Πάντως, ως πρώτη ιδέα δεν ακούγεται καθόλου κακή, αντιθέτως θα προτείναμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής ανάλογων στοχευμένων «πεζοδρομήσεων» και σε άλλες γειτονιές του Πειραιά, παραλιακές και μή!