ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ήθελαν να γεμίσουν την αγορά με μπανάνες σε σήψη


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζοντας τους συστηματικούς και διερευνητικούς ελέγχους στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή τεσσάρων φορτίων με μπανάνες προέλευσης Ισημερινού.  

Πιο αναλυτικά, στις 29-11-2013, στο χώρο του Ε’ Τελωνείου Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή 3277 χαρτοκιβωτίων με μπανάνες συνολικού βάρους 63.574 κιλών.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, διότι βρέθηκε σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης εμφανίζοντας συμπτώματα σήψης. Ειδικότερα για τις μπανάνες επισημαίνεται ότι τα στάδια ανάπτυξης και ωρίμανσης πρέπει να επιτρέπουν την αντοχή τους κατά τη μεταφορά και τη φορτοεκφόρτωση, μέχρι την άφιξή τους στον τόπο προορισμού και την τελική τους διάθεση στον καταναλωτή. Η περαιτέρω τύχη των συγκεκριμένων φορτίων με μπανάνες θα κριθεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.