Νέα σύλληψη στον Πειραιά για διακίνηση ποσότητας-μαμούθ λαθραίων τσιγάρων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, εξάρθρωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί έξι άτομα στη Λυκόβρυση, τη Μεταμόρφωση, τους Θρακομακεδόνες και τον Πειραιά. Πρόκειται για τον αρχηγό της οργάνωσης -έναν 54χρονο ομογενή από την Αρμενία-, τον 31χρονο γιό του, την 25χρονη κόρη του, έναν 41χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και δύο ομογενείς από το Καζακστάν και την Γεωργία, ηλικίας 34 και 24 ετών. 

Παράλληλα αναζητείται ένας 42χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ενώ δύο ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, και κατόπιν ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 1.605.898 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 520 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 25 γραμμαρίων.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση από την λαθραία διακίνηση των κατασχεθέντων τσιγάρων εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ποσό των 5.500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν, χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.