ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σύλληψη αστυνομικού για διακίνηση κοκαΐνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Αθήνα, η οποία εξιχνιάστηκε από το Λιμενικό, με τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και του ΣΔΟΕ.


Πρόκειται για δύο αστυφύλακες, ηλικίας 41 και 27 ετών, οι οποίοι υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα Ψυχικού και συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Από τους δύο αστυνομικούς ο 41χρονος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης), ενώ ο 27χρονος κατηγορείται για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ο 41χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη δράση των μελών της, παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία. Μία από τις πληροφορίες που παρείχε, ήταν και τα στοιχεία ιδιοκτησίας υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ασφάλειας –στοιχεία για τα οποία ζήτησε από τον 27χρονο να ελέγξει τα αρχεία της Τροχαίας, εμπλέκοντάς τον με αυτό τον τρόπο στην υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας είχε τεθεί σε αργία τον περασμένο Αύγουστο, για εμπλοκή του σε απάτη και τώρα προέκυψε και η συμμετοχή του στο κύκλωμα κοκαΐνης. Στην εγκληματική οργάνωση, μαζί με τον 41χρονο αστυφύλακα, συμμετείχαν οκτώ άτομα (πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί), από τους οποίους συνελήφθησαν οι έξι, (τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί).

Μάλιστα έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, είχε ζητηθεί από την εισαγγελία η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων. Ένας μάλιστα από τους συλληφθέντες φέρεται να συμμετείχε και σε πώληση αρχαιοτήτων. Την ώρα της σύλληψης οι δράστες είχαν καταφέρει να απαλλαγούν από το φορτίο της κοκαΐνης το οποίο πέταξαν σε άγνωστο σημείο. Σε κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια καθώς και έξι οχήματα.

Ο 41χρονος αστυφύλακας, που συνελήφθη αργότερα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων οδηγήθηκε χθες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθη χθες ο 27χρονος αστυφύλακας, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος των δυο αστυνομικών.