Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Saint-Paul στο 29ο μαθητικό συνέδριο Harvard Model Congress Europe

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Saint-Paulβίωσαν μία ασύγκριτη εκπαιδευτική εμπειρία συμμετέχοντας στο 29ο μαθητικό συνέδριο HarvardModelCongressEuropeπου διοργανώθηκε από το ομώνυμο Πανεπιστήμιο  στις 12, 13 και 14 Μαρτίου στη Ρώμη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν ταλαντούχοι μαθητές στον τομέα της ρητορικής δεινότητας στην Αγγλική Γλώσσα από πολλές χώρες του κόσμου. Οι μαθητές συζητούν δημόσια στην Αγγλική γλώσσα  για παγκόσμια θέματα  άμεσης επικαιρότητας, επιχειρηματολογούν, διαπραγματεύονται, αντικρούουν απόψεις ή συμβιβάζονται. Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου οι επικεφαλής συντονιστές των επιτροπών βραβεύουν τους μαθητές που διακρίθηκαν με κριτήρια τη ρητορική τους ικανότητα, την ευστοχία των επιχειρημάτων τους, την απόδοση του ρόλου που υποδύονταν και το δημοκρατικό τους ήθος.

Φέτος στο συνέδριο που έλαβε χώρα στη Ρώμη συμμετείχαν περίπου 600 μαθητές από 18 χώρες του κόσμου, 70 από τους οποίους  από σχολεία της  Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης. Η ομάδα «LaSalle Ελλάδας» αποτελούνταν από  8 μαθητές από το  Ελληνογαλλικό σχολείο «Δελασάλ»  Θεσσαλονίκης και 3 μαθήτριες από την Ελληνογαλλική Σχολή «SaintPaul» Πειραιά. Οι μαθητές μας μετά από εντατική προετοιμασία με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους συμμετείχαν σε διαφορετικές επιτροπές, προσέγγισαν ποικίλα πολιτικά θέματα και συνεργάστηκαν με καλά προετοιμασμένους μαθητές από πολλές χώρες.    Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια τους, καθώς οι μαθητές του «LaSalle Ελλάδας» κατάφεραν να αποσπάσουν 4 βραβεία, ενώ η μαθήτρια του Saint-Paul Πειραιά, Γιαννουδάκου Εμμανουέλα κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην ομάδα της.

Η αριστεία τους και η εμπειρία ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου κατάδειξε την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα λασαλιανά σχολεία στην Ελλάδα, ένα εκ των οποίων είναι το Saint-Paul Πειραιά.