ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ: Τεράστια κενά στη γυναικολογική κλινική!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τεράστια κενά παρουσιάζονται στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, το οποίο εδώ και αρκετές μέρες λειτουργεί στον ''αυτόματο πιλότο'', μιας και δεν έχει οριστεί νέα διοίκηση από το υπουργείο υγείας!

Πιο συγκεκριμένα, πολλές καταγγελίες φτάνουν στο Piraeuspress.gr, για κενά που παρατηρούνται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως στη γυναικολογική κλινική.

Το Piraeuspress.gr έκανε το σχετικό ρεπορτάζ και οφείλουμε να μεταφέρουμε ότι μείναμε εντυπωσιασμένοι από την αυτοθυσία και το σημαντικό έργο που επιτελούν το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, κάτω από αντίξοες συνθήκες!

Ιδίως στη γυναικολογική κλινική, ύστερα από πολύωρο ρεπορτάζ, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στη Μονάδα Μαστού, στην οποία καταφθάνουν ασθενείς από όλη την Ελλάδα!

Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι το μικρό νησί των Κυκλάδων, την Ανάφη!

Διευθυντής στη μονάδα μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά είναι ο έγκριτος Χειρουγός Μαστού Dr Κυριάκος Καλογεράκος, ο οποίος παρά τις σημαντικές ελλείψεις που κατέγραψε το ρεπορτάζ μας συνομιλώντας με ασθενείς και εργαζομένους στο νοσοκομείο, υποδέχεται όλα τα περιστατικά που ζητούν να εξεταστούν στη δική του κλινική.

Το ζήτημα είναι όμως ότι δεν μπορεί ολόκληρο το σύστημα υγείας να στηρίζεται στο φιλότιμο και τις ικανότητες των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά στις σωστές δομές και διαδικασίες που δυστυχώς αποτελούν μακρινό όνειρο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αξίζει να τονίσουμε και πάλι, ότι μετά την αποχώρηση Βλαχάκου από τη Διοίκηση του Μεταξά, ο οποίος έφερε σημαντικά αποτελέσματα και διακρίσεις για το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, έχει προκύψει τεράστιο κενό καθώς δεν έχει οριστεί ακόμα νέο Διοικητής!