ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους οικονομικά αδύναμους


– Ο Δήμος Πειραιά δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

– Προσφέρει δωρεάν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε απόρους

Σε δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους, προχωρά ο δήμος Πειραιά σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους δημότες του, που δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά μάλιστα, έχει εκπονήσει ένα ολόκληρο σχέδιο για τη διευκόλυνση όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις καθημερινές δυσκολίες, και οι οποίοι επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τονίζει πως «πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες, με δεδομένη την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι αυτή την περίοδο. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε στον Δήμο Πειραιά προληπτικές ενέργειες στους χώρους ευθύνης μας, για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πειραιά αναλαμβάνει την καταγραφή των δημοτών, των άπορων και των οικονομικά αδύναμων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι, ενώ θα συνεισφέρει, ανάλογα με τις ανάγκες και πάντα κάτω από τις οδηγίες των υγειονομικών υπηρεσιών, με προσωπικό ή και υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε ολόκληρο τον δήμο Πειραιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μώραλης εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι νέες κοινωνικές υπηρεσίες που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, περιλαμβάνουν μια σειρά σημαντικών ενεργειών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Στο πλαίσιο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφουμε τους άπορους, τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη, παρέχοντας τους δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ διεκπεραιώνουμε αιτήματα όπως έκδοση πιστοποιητικών κ.α. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αίσθημα ατομικής ευθύνης από όλους. Συντασσόμαστε με τις οδηγίες των επιστημόνων και των αρμόδιων αρχών για το καλό της υγείας μας και του κοινωνικού συνόλου», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Όσοι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Πειραιά αδυνατούν να μετακινηθούν ή δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 210 4101930, το fax 210 41 78 595 και στο email: [email protected], προκειμένου να καταγράφονται τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.
Υπάλληλοι του δήμου Πειραιά θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, όπως παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών και γενικότερα για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω των Κ.Ε.Π. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά, ακόμη και τις αργίες από τις 9:00 έως τις 17:00.