ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο Γιάννης Βοϊδονικόλας αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η ΚΟΔΕΠ και ο Πρόεδρός της Γιάννης Βοϊδονικόλας αναλαμβάνουν τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στον Πειραιά

- Ηρωικές προσπάθειες από το προσωπικό της ΚΟΔΕΠ και τα στελέχη της ύπατης αρμοστείας για να μη λείψει τίποτα σε κανέναν  

- Οι υπηρεσίες θα λειτουργούν καθημερινά, αργίες και ΣΚ

- Δείτε όλα τα νέα μέτρα του Δήμου Πειραιά και τη νέα γραμμή επικοινωνίας 

Από αριστερά: Οι κ.κ. Βουτυράκος (Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με Νίκο Μπελαβίλα και Μέλος ΔΣ ΚΟΔΕΠ, Κανάκης (ιατρός και Διευθυντής ΚΟΔΕΠ), Βοϊδονικόλας (Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με Μώραλη και Πρόεδρος ΚΟΔΕΠ), Καραμαλάκου (Προϊστάμενη Κοινωνικών Υπηρεσιών ΚΟΔΕΠ), όλοι μαζί στον κοινό αγώνα κατά του κορωνοϊού

Το τιτάνιο έργο της διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας κορωνοϊού στον Πειραιά σηκώνει στις πλάτες του εδώ και λίγα 24ωρα ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας, τον οποίο φαίνεται ότι εμπιστεύτηκε απόλυτα για αυτή τη δύσκολη αποστολή ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Βοϊδονικόλας, σε συνεργασία με τον ικανότατο Διευθυντή της ΚΟΔΕΠ ιατρό κ. Κανάκη, το δραστήριο μέλος του ΔΣ της ΚΟΔΕΠ και Γεν. Γραμματέα της Ένωσης καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλη Κουλιζάκο, αλλά και τους εργαζόμενους της ΚΟΔΕΠ και της Ύπατης Αρμοστείας, θα αποτελέσουν τους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας του Πειραιά για τις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι εκείνοι που θα διαχειριστούν το σύνολο των υπηρεσιών προς ευπαθείς και μη ομάδες Πειραιωτών, που θα χρειαστούν τη βοήθεια της πολιτείας μέχρι την έξοδο από την κρίση του κορωνοϊού.


ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΚΟΔΕΠ

Για την προστασία των ευπαθών ομάδων της πόλης μας, δημιουργούμε νέες κοινωνικές υπηρεσίες, μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π., στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

➡️ καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

➡️ καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

➡️ δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι.

➡️ συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

➡️ oι κάτοικοι, καθώς και οι άποροι και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 210 4101930, το fax 210 41 78 595 και στο email: [email protected], προκειμένου να καταγράφονται τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.

➡️ διεκπεραίωση αιτημάτων των απόρων και οικονομικά αδυνάμων κατοίκων, καθώς και εκείνων που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να μετακινηθούν (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά πού εκδίδονται μέσω Κ.Ε.Π. Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί καθημερινά (εργάσιμες και αργίες) από 9:00-17:00.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ενέργειες του Δήμου, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στον νέο ιστότοπο του Δήμου Πειραιά.
? https://covid19.cityofpiraeus.org/