Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην κοπή πίτας του σωματείου οδηγών χειριστών εργατών καθαριότητας Δήμου Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στην Β' Δημοτική Κοινότητα.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Βασίλειος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ. Σεραφείμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Έχετε έναν Αντιδήμαρχο, ο οποίος δουλεύει περισσότερο από όλους και έναν Δήμαρχο που σας προσέχει, αλλά παράλληλα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλλετε και να εκφράσω την ικανοποίησή μου, διότι ακούω από τους δημότες και είναι και δική μου διαπίστωση, ότι η πόλη είναι καθαρή σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, για καλύτερη οργάνωση, για περισσότερη δουλειά. Το ξέρω και εγώ, το ξέρετε και εσείς. Σε αντίξοες συνθήκες και με ελλιπή μέσα γενικότερα,  γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία είναι εμφανής στους δημότες και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω.

Όταν ο Αντιδήμαρχος Τάκης Καλογερόγιαννης έκανε απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο, είδα ότι δέχθηκε συγχαρητήρια από το σύνολο των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα στην καθαριότητα. Πέρα από την προσπάθεια, αν το αποτέλεσμα, δεν ήταν καλό δεν θα έδιναν συγχαρητήρια, οι αντίπαλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η καθαριότητα είναι ο καθρέφτης μιας πόλης, είναι το βασικότερο. Αν δεν είναι καθαρή μια πόλη, όλα τα άλλα δεν υπολογίζονται από τους δημότες, είναι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε. Επαναλαμβάνω, υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, ούτε εγώ μπορώ να εμφανιστώ απόλυτα ικανοποιημένος. Το ίδιο και ο Αντιδήμαρχος που ξέρω ότι είναι πολύ απαιτητικός, παρά την καλή συνεργασία που έχετε.

Όπως φαίνεται, θα περάσουμε άλλη μια δύσκολη χρονιά. Το 2016, θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά, μπορεί και δυσκολότερη από το 2015. Για την κεντρική διοίκηση και τους Δήμους τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, και για τα οικονομικά μας και για το προσωπικό. Ξέρετε και οι ίδιοι πως το προσωπικό βαίνει μειούμενο τα τελευταία χρόνια στον Δήμο. Οι ελλείψεις αυτές, καλύπτονται με μεγαλύτερη προσπάθεια, καλύτερη οργάνωση και συνεννόηση μεταξύ μας. Θα καταβάλλουμε ως Δημοτική Αρχή, και εγώ και οι συνεργάτες μου, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο χώρος εργασίας σας και τα μέσα που απαιτούνται να είναι τα καλύτερα δυνατά. Άριστα δεν θα είναι, δεν θα πω ψέματα, αλλά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θέλουμε να βελτιωνόμαστε.

Χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και να βελτιώνουμε το αποτέλεσμα και την εικόνα της πόλης. Πρέπει να έχουμε πίστη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα κάποια στιγμή, να έχουμε πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του. Η ευθύνη η δική σας είναι εξίσου μεγάλη με αυτή του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, γιατί είσαστε εσείς που κρατάτε την πόλη καθαρή. Άρα θέλει υπομονή και επιμονή καθημερινά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Σωματείου για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, επισήμανε: «Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Πριν τρείς μήνες έγινε ο απολογισμός της καθαριότητας.  Έξι πολιτικές παρατάξεις έδωσαν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο. Ούτε στον Γιάννη Μώραλη ανήκουν τα συγχαρητήρια, ούτε σε εμένα. Ανήκουν αποκλειστικά στους εργαζόμενους. Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο, από το να παρουσιάζομαι με κοστούμι κάθε μέρα και να είμαι δίπλα στο αγώνα που κάνετε και δίπλα σας, ακόμα και στα προσωπικά σας προβλήματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για ένα πράγμα. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε στην πενταετία. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε ένα διαμάντι Δήμαρχο, ένα πραγματικό μάλαμα. Με αξιοπρέπεια και ήθος. Σας ευχαριστώ».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά κ. Μαριόλης, επισήμανε: «κ. Δήμαρχε, αναφερθήκατε στα προβλήματα και είναι βέβαιο ότι μας αγγίζουν άμεσα όλους τους Πειραιώτες. Είτε είναι εργαζόμενοι του Δήμου ή από την οποιαδήποτε θέση, είναι βέβαιο πως η συσπείρωση ως μια γροθιά για τον κοινό στόχο, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια του Σωματείου θα είναι σε 24ωρη βάση. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση για την κοινή προσπάθεια. Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, ευτυχισμένο το 2016 και ευτυχισμένες ημέρες έρχονται, μέσα από την ίδια την προσπάθεια που κάνουμε. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που προσπάθησαν γι αυτό. Να έχουμε μια καλή χρονιά, με έναν πεντακάθαρο Πειραιά»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κων/νος Κατσαφάδος, ο πρώην Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος, η κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά» κ. Ηλίας Κατσαφάδος. Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Νικήτας Γκόλφης, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, η κυρία Λίνα Αθανασίου, Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.α.