Φαρμακοποιός στον Πειραιά πίσω από απάτη με ναρκωτικά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια πρωτοφανή απάτη που είχε στήσει φαρμακοποιός στον Πειραιά ξεσκέπασε το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Προχθές το βράδυ συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας δυο άνδρες οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών τα οποία και πωλούσαν σε ναρκομανείς. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης ένας εκ των δυο υποστήριξε πως τα χάπια τα προμηθεύονταν από φαρμακείο στην περιοχή του Πειραιά και μάλιστα χωρίς συνταγή γιατρού.

Σε επιχείρηση που έστησε το Τμήμα Συντονισμού προκειμένου να αποκαλυφθεί η απάτη, δόθηκαν στον συλληφθέντα προσημειωμένα χρήματα ώστε να αγοράσει από το ίδιο φαρμακείο τα ναρκωτικά χάπια. Η φαρμακοποιός έδωσε τα χάπια χωρίς συνταγή γιατρού για ακόμη μια φορά με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη και η μετέπειτα έρευνα στην οικία της.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν εκατοντάδες barcode φαρμάκων. Έρευνες πραγματοποίησαν επίσης υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας για να διαπιστώσουν που έχουν χρησιμοποιηθεί οι συγκεκριμένοι κωδικοί.

Στην χθεσινή ανάκριση οι συλληφθέντες που αγόραζαν τα ναρκωτικά από το φαρμακείο του Πειραιά αποκάλυψαν πως η τιμή που τα προμηθεύονταν ανερχόταν στα τρία ευρώ γνωρίζοντας πως η κανονική τους ήταν 1,5 ευρώ. Με τη σειρά τους οι ίδιοι τα πωλούσαν για δέκα ευρώ το χάπι.