Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Καμπάνια ενημέρωσης στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική δράση που διοργάνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, σε συνεργασία με τους Εθελοντές του «Στάσου κοντά μας» και του «ΑγκαλιάΖΩ», υπό την καθοδήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Στα πλαίσια της καμπάνιας πρόληψης του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία συνοδεύονταν από ένα λευκό τριαντάφυλλο και καραμελίτσες, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση πασχόντων και συνοδών, σχετικά με τις δυνατότητες πρόληψης και θεραπείας του Καρκίνου, αλλά και τους τρόπους υποστήριξης των ασθενών από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ».

Επίσκεψη πραγματοποίησε και ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά) κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, καθώς υπάρχει στενή συνεργασία των δυο φορέων, λόγω του ξενώνα φιλοξενίας ασθενών και συγγενών που λειτουργούν από κοινού.

Ακολούθως, ο κ. Βοϊδονικόλας επισκέφθηκε τον ξενώνα φιλοξενίας συνοδευόμενος από τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο.

Εκ μέρους της Μητρόπολης Πειραιά παραβρέθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Προυσαλίδης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιά και του Νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λουλούδια ήταν προσφορά της κ. Τίνας Κοντάκου (EDEN Flowers) και των Εθελοντών του «Στάσου κοντά μας».

Ο Αν. Διοικητής κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος δήλωσε:

«Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου αποτελεί μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Στο Νοσοκομείο Μεταξά το έργο που επιτελείται θα το χαρακτήριζα όχι απλά σημαντικό, αλλά ιερό.

Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που σχετίζονται τόσο με την έγκαιρη διάγνωση όσο και με την θεραπεία ή καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, όσων δοκιμάζονται από τον Καρκίνο, ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου Ευεργέτη Άγγελου Μεταξά και του συμπορευόμενού του Ιατρού Χειρουργού Γεωργίου Κατσαφάδου.

Για αυτό και εμείς ως νέα διοίκηση, πέραν των άλλων σοβαρών ζητημάτων που καλούμαστε να επιλύσουμε, βάζουμε υψηλά τον πήχη των ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων που σχετίζονται με όλα τα προαναφερόμενα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας και το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα για την επίσκεψη και τη σημαντική υποστήριξη στη λειτουργία του ενός εκ των δυο ξενώνων φιλοξενίας του Νοσοκομείου μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Εθελοντές μας, οι οποίοι εντελώς αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, προσφέρουν στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας από την περίσσια της αγάπης τους, δίνοντας σημαντική χείρα βοήθειας προς το Νοσοκομείο μας.»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:

«Θεώρησα χρέος μου τη σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» και τον ξενώνα φιλοξενίας που από κοινού λειτουργούμε με την ΚΟΔΕΠ.

Με τον κ. Ευσταθόπουλο συζητήσαμε εκτενώς ζητήματα που αφορούν στη συνολική αναβάθμιση του ξενώνα, ενώ συμφωνήσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας ΚΟΔΕΠ – Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», καθώς είναι πλέον διαπιστωμένο ότι ο θεσμός της φιλοξενίας, αποτελεί σημαντική ανακούφιση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους συνοδούς τους, ιδίως δε για εκείνους που προέρχονται από μακρινές περιοχές.

Από τη μεριά μας, θα σταθούμε όπως μπορούμε στο πλευρό της νέας Διοίκησης, που από νωρίς έχει δείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη με τον Καρκίνο.

Σήμερα στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, ενώ παράλληλα θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας στα θέματα πρόληψης του Καρκίνου.

Ευχαριστώ τους κ.κ. Τουμπέκη και Ευσταθόπουλο για την υποδοχή και θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουμε μια άκρως εποικοδομητική συνεργασία επ’ ωφελεία των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.