Παναγία Οδηγήτρια: Η κλινική όλων των Πειραιωτών

Παναγία η Οδηγήτρια, μια ιστορική κλινική (γενική κλινική) στην όμορφη γειτονιά της Αγιας Σοφιάς, η κλινική όλων των Πειραιωτών! Είναι δύσκολο να ρωτήσεις Πειραιώτη και να μη γνωρίζει την ύπαρξη της Γενικής Κλινικής Παναγία η Οδηγήτρια.

Άλλος γιατί χρειάστηκε να νοσηλευτεί, άλλος γιατί χρειάστηκε να συμπαρασταθεί σε συγγενή ή φίλο, άλλος γιατί άκουσε κάποια συγκινητική ιστορία και κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη »επιχείρηση», αλλά για ένα πρότυπο ιατρικό κέντρο που πρωταρχικό στόχο έχει να παράσχει βοήθεια στη δυσκολία κάθε δοκιμαζόμενου Πειραιώτη.

Και βέβαια εμπνευστής και υπεύθυνος για αυτήν την ξεχωριστή αντιμετώπιση δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον εξαίρετο ιατρό-καρδιολόγο και ιδιοκτήτη της κλινικής Παναγιώτη Μπάιζο. Έναν ιατρό που αντιμετωπίζει την ιατρική επιστήμη ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα… όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη! Και που με τη στάση του εμπνέει το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής.

Πολλοί θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο γράφουμε το συγκεκριμένο άρθρο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται ούτε για πληρωμένη διαφήμιση ούτε λόγω κάποιας προσωπικής εμπειρίας ούτε υπάρχει προσωπική γνωριμία.

Εδώ και χρόνια ακούω διάφορες ιστορίες που περιγράφουν την προσφορά της εν λόγω κλινικής. Αφορμή για το σημερινό άρθρο στάθηκαν δυο περιστατικά που μου αφηγήθηκαν δυο διαφορετικά φιλικά πρόσωπα, τα οποία και είχαν μια περιπέτεια υγείας προσφάτως.

Ο ένας φίλος, ο Δημήτρης, χρειάστηκε επειγόντως νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας και καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, η λύση δόθηκε από τον Παναγιώτη Μπάιζο και την Παναγία την Οδηγήτρια.

Και οι δυο φίλοι μου αφηγήθηκαν τις περιπέτειές τους και την καταλυτική παρουσία και παρέμβαση του Κλινικάρχη Παναγιώτη Μπάιζου. Μα πάνω από όλα, του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Παναγιώτη Μπάιζου.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε όλοι οι Πειραιώτες ότι καλά είναι και τα μεγάλα ιδιωτικά ή δημόσια θεραπευτήρια, όμως υπάρχουν και θεραπευτήρια όπως η Παναγία η Οδηγήτρια, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει ούτε σε επιστημονικό προσωπικό ούτε σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. 
 
Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τέτοιες προσπάθειες και να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους προς αυτήν την κατεύθυνση, ιδίως τώρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.